„Baltrex“ jaunieji regbininkai nestabdo – Jaunučių A ir B pirmenybėse iškovotos pirma ir antra vietos

Iš Jurbarko, kur vyko Lietuvos jaunučių A ir B regbio pirmenybių II turas, jaunieji „Baltrex“ regbininkai grįžo puikios nuotaikos. Trenerio Žygimanto Radžiaus vadovaujamai 2010-2011 metų gimimo vaikų amžiaus grupės komandai pavyko iškovoti pirmą vietą, o Armando Kalinausko auklėtiniai (2008-2009 m) tik finale labai apmaudžiai išleido pergalę iš rankų ir užėmė antrą vietą. Trečiasis etapas birželio 13 dieną vyks vėl Jurbarke.

Jaunučių B pirmenybėse dalyvavo net 15 komandų. „Regbio akademija-Baltrex“ jaunieji regbininkai grupės etape kovojo su dviem Šiaulių ir Klaipėdos komandomis.

Rezultatai grupėje:

„Regbio akademija-BaltRex“ 5:20 „Regbio akademija – S.Kukulskio regbio mokykla“

„Regbio akademija-BaltRex“ 35:5 „Regbio akademija-Šiauliai“

„Regbio akademija-BaltRex“ 55:0 Klaipėdos komanda

Užėmę pirmą vietą grupėje jaunieji „Baltrex“ regbininkai pusfinalio etape susigrūmė su „Regbio akademija-Rėkyvos progimnazija“ komanda ir nugalėjo ją 50:5.

Finale laukė dar viena Šiaulių komanda. Dėl pirmos vietos buvo kovojama su „Regbio akademija – S.Kukulskio regbio mokykla“ ekipa. „Baltrex“ jaunučiai laimėjo 35:0 ir jaunučių B pirmenybių antrame etape tapo čempionais.

„Pernai metais mes jau dalyvavome šiose pirmenybėse, bet buvome šiek tiek jaunesni nei varžovai. Šiemet jau ūgtelėjome, sustiprėjome, per karantiną turėjome daug veiklos, vaikai gerai jungėsi į treniruotes, ugdėme fizinę jėgą. Šiemet pirmenybes pradėjome stambesni, paaugę ir fiziškai labiau sustiprėję. Vaikų varžybose tai labai daug reiškia. Berniukai labai gerai žaidė, puikiai pasirodė. Sunku prognozuoti, kaip bus per ateinančius etapus, tačiau keliame aukščiausius tikslus – bandysime išlaikyti lyderių poziciją“, – pasakojo treneris Ž.Radžius.

Geriausiu „Regbio akademija-Baltrex“ komandoje jaunučių B pirmenybėse išrinktas Matas Rovas.

Jaunučių A pirmenybėse dėl apdovanojimų kovojo 11 komandų. Armando Kalinausko auklėtiniai „Regbio akademija-Baltrex“ regbininkai puikiai žaidė grupės etape, nugalėjo „Regbio akademija-Salduvė“ ir Šilutės komandas. Ketvirtfinalio etape pasiekta pergalė prieš Jurbarko bendraamžius, o pusfinalyje įrodytas pranašumas prieš „Regbio akademija-Kalvis“ bendramžius.

Finale „Baltrex“ regbininkai kovojo su Vilniaus „Geležinio vilko“ komanda. Atkakli kova vyko iki pat mačo pabaigos. Iniciatyvą antrajame kėlinyje turėjo šiauliečiai, tačiau jos vis nesisekė paversti taškais. Deja, bet varžovams pavyko pelnyti lemiamus taškus ir laimėti 5:10.

„Labai noriu pagirti komandą. Mūsų gynyba buvo pavyzdinė. Esu labai patenkintas tuo, kaip dirbo vaikai. Iki finalo nebuvo praleidę ne vieno taško. Labai gerai sekėsi stabdyti priešininkų komandų lyderius. Finale iniciatyva buvo mūsų rankose, tačiau nesugebėjome to paversti persvara rezultate. Kelios klaidelės pabaigoje lėmė, kad varžovai pelnė taškus ir laimėjo. Iš viso čempionate – šeši turai. Turime laiko pataisyti klaideles, patobulinti puolimą ir siekti pačių aukščiausių tikslų“, – teigė treneris A.Kalinauskas.

Geriausiu „Regbio akademija-Baltrex“ komandoje jaunučių A pirmenybėse pripažintas Emilis Ščeponavičius.

Palikite komentarą