Trenerio jubiliejaus proga – pergalė kovojant dėl LRF „Mažosios taurės“

Trenerio jubiliejaus proga – pergalė kovojant dėl LRF „Mažosios taurės“

Šiaulių „Baltrex-Dublerių“ komanda pergale pradėjo LRF Lietuvos vyrų regbio čempionatą, kurio metu kovojama dėl „Mažosios taurės“. Šiauliečiai Plungėje po atkaklios kovos palaužė jungtinę Klaipėdos ir Plungės komandą “Kuršiai-Perkūnas” 39:24 (17:17). Komandos žaidėjai pergalę skyrė treneriui Audriui Stoniui, kuris minėdamas gražią sukaktį, kelioms dienoms pamiršo kasdienius rūpesčius ir laiką leido su artimaisiais. Trenerį pavadavęs Edmundas Ščavinskas pasidžiaugė, kad po lygaus pirmojo kėlinio komanda susikaupė, užlopė skyles gynyboje ir išlaikė įgytą persvarą.

„Prieš šias rungtynes komandą sustiprinome keliais žaidėjais iš pagrindinės komandos. Prie dublerių šiam mačui prisijungė Lukas Gylys, Elonas Dubovikas ir Audrius Petrikas, tai mums buvo labai didelė paspirtis. Taip pat kiekvienoje treniruotėje ir kiekvienose rungtynėse matomas ir jaunųjų mūsų komandos žaidėjų augimas. Atsiranda pasitikėjimas savo jėgomis. Buvo labai didelis noras laimėti. Pamažu ateina tas supratimas, kaip išlaikyti persvarą, kaip laimėti rungtynes ir lemiamais momentais nesuklysti. Pirmame kėlinyje žaidėme gerai, tačiau gynyba buvo skylėta. Antrame kėlinyje atakavome taip pat gerai, tik gynyboje jau dirbome atsakingiau, dėl to varžovams pelnyti taškus tapo kur kas sunkiau. Džiugu, kad po keitimo pasirodžius jauniems žaidėjams, mūsų komandos žaidimas išliko toks pat geras ir netgi sakyčiau jie davė papildomą impulsą komandai“, – pasakojo Edmundas Ščavinskas.

Šiemet dėl „mažosios taurės“ kaunasi penkios komandos : Šiaulių „Baltrex-Dubleriai“, „Šiauliai-Apsaga“, jungtinė Klaipėdos ir Plungės komanda “Kuršiai-Perkūnas”, Vilniaus “VRA-Tomosta” ir “Geležinis vilkas”. Kitame čempionato mače Vilniaus „Geležinis vilkas“ nugalėjo „Šiauliai-Apsaga“ regbininkus 54:0.

„Žinoma, pasvajojame apie pirmą vietą ir tai, kad iškovotume „Mažąją taurę“, tačiau reikia viską vertinti realiai. Jau matome, kokį aukštą lygį demonstruoja kitos komandos, tad viskas paaiškės po tarpusavio susitikimų“, – spėlioti ir prognozuoti nebuvo nusiteikęs E. Ščavinskas.

Daugiau nuotraukų čia: https://www.facebook.com/baltrex/photos/pcb.4162984110391399/4162962887060188/

Palikite komentarą