Sensacija Europos regbio čempionate: Lietuvos rinktinė pateko į turo pusfinalį

Maskvoje vykstančiame Europos regbio septynetų čempionato lemiamame ture Lietuvos rinktinė pateikė staigmeną ir pateko į pusfinalį tarp keturių geriausių komandų. B grupėje paskutinėje ketvirtoje vietoje likę lietuviai ketvirtfinalyje po atkaklios ir dramatiškos kovos 28:22 nugalėjo iki tol pergalingai rungtyniavusius A grupės nugalėtojus Portugalijos regbininkus.

Favoritais laikyti portugalai aktyviau pradėjo rungtynes ir po dviejų kamuolio žeminimų išsiveržė į priekį 10:0. Lietuviai nenuleido rankų ir dar iki pertraukos persvėrė rezultatą. Vytaras Bloškys perėmė kamuolį ir atliko žeminimą bei realizacijos smūgį. Netrukus Matas Miežys dar kartą prispaudė kamuolį įskaitiniame plote, o Domantas Vilimavičius realizavo smūgį ir pirmas kėlinys baigėsi rezultatu 14:10 Lietuvos rinktinės naudai.

Po pertraukos Lietuvos regbininkai nemažino apsukų ir Domantas Bagužis dar kartą prispaudė kamuolį įskaitiniame plote, o D. Vilimavičius tiksliai atliko realizacijos smūgį ir lietuviai priekyje 21:10. Portugalai atsakė rezultatyvia ataka ir priartėjo 17:21. Lemiamu momentu iniciatyvos ėmėsi Kęstutis Karbauskas, kuris prasiveržęs per pusę aikštės, įrašė 5 taškus į Lietuvos rinktinės sąskaitą, o Armandas Kalinauskas tiksliu smūgiu pridėjo dar 2 taškus ir lietuviai priekyje 28:17. Portugalams pavyko sušvelninti skirtumą 22:28. Tačiau dramatiškai vykusioje rungtynių pabaigoje Lietuvos regbininkams pavyko apsiginti nuo varžovų atakų ir iškovoti netikėtą pergalę. „Analizavom grupių varžybas ir pamatėm savo klaidas. Su portugalais susitikome Europos čempionato pirmame ture prieš tris savaites. Nors tada Portugalijoje jiems pralaimėjome, matėme, kad tai įveikiamas varžovas. Visa komanda buvome labai emocingai nusiteikę nuo pat apšilimo. Tai ir davė rezultatą. Pasiekėme ko norėjome ir patekome tarp keturių geriausiųjų“, – sakė K. Karbauskas. Kol kas didžiausią staigmeną Europos čempionate pateikusi Lietuvos rinktinė pusfinalyje sekmadienį 15.06 val. susitiks su Rusijos komanda. Varžybų šeimininkai ketvirtfinalyje po atkaklios kovos 10:5 nugalėjo Sakartvelo rinktinę. Kitame pusfinalyje Europos čempionės titulą ginanti Vokietijos rinktinė susitiks su pirmo turo nugalėtojais Ispanijos regbininkais. Patekusi į pusfinalį, Lietuvos rinktinė užsitikrino mažiausiai 14 taškų. Pirmame ture Lietuvos regbininkai aštuonių komandų turnyre užėmė 7 vietą ir į savo sąskaitą įsirašė 8 taškus. Galutinė Europos čempionato komandų rikiuotė paaiškės susumavus abiejų turų rezultatus.

Palikite komentarą