Lietuvos regbininkai iš Čilės parsiveža dvi istorines pergales bei devintą vietą

Lietuvos vyrų regbio-7 rinktinė nesukūrė stebuklo pirmą kartą dalyvaudama Pasaulio regbio-7 „Challenger“ serijoje, tačiau padovanojo ne vieną įsimintiną bei istorinį momentą.

12 pasaulio komandų kovojo dėl vienintelio kelialapio į prestižinę pasaulio regbio-7 seriją. Lietuvos regbininkai turėjo unikalią galimybę įgyti patirties žaidžianti su kitų žemynų sportininkais. Turnyro finiše lietuviai iškovojo dvi pirmąsias pergale ir užėmė devintąją vietą.

Turnyrą Lietuvos rinktinė pradėjo B grupės akistata su Europos vicečempione Vokietija. Pagirtinai kovoję lietuviai metė iššūkį pajėgiems varžovams ir nusileido tik po atkaklios kovos 10:21.

„Šaunuoliai visi žaidėjai, atidavėme aikštėje visas jėgas. Padarėme porą esminių klaidų, kurios ir lėmė pralaimėjimą. Skirtumas nėra didelis, žeminimais pralaimėjome tik 2-3, todėl viskas gerai“, – po pirmųjų rungtynių kalbėjo Lietuvos rinktinės narys Žygimantas Radžius.

Vėliau laukė akistata su Pietų Amerikos atstovais – Urugvajaus regbininkais. Perprasti varžovų žaidimo lietuviams nepavyko ir vieniems turnyro favoritų buvo nusileista 5:52.

Paskutinėse grupės rungtynėse lietuviai susitiko su vienu iš Afrikos regbio grandų – Uganda. Tai buvo dar viena neįprasta patirtis lietuviams, tačiau šįkart jau mūsiškiai metė rimtą kovą varžovams. Lietuviai pirmavo 5:0, bet vėliau iniciatyvą perėmė Uganda. Pirmojo kėlinio pabaigoje lietuviai kurį laiką turėjo žaisti penkiese. Visgi antrajame kėlinyje lietuviai atsitiesė ir ėmė mažinti atsilikimą. Iki išlyginto rezultato pritrūko vos vienos rezultatyvios atakos.

„Kovojome iki paskutinių sekundžių ir iki paskutinio kamuolio. Po skaudžios nesėkmės prieš Urugvajų buvome labai motyvuoti. Porą klaidų neleido iškovoti pergalės, tačiau parodėme, kad galime žaisti su tokiomis komandomis“, – sakė kitas Lietuvos regbio rinktinės narys Deividas Krečius.

Užėmusi grupėje ketvirtąją vietą, Lietuvos rinktinė tęsė pasirodymą dėl 9-12 vietų. Būtent šiame etape pavyko pasiekti išsvajotas pergales.

Pusfinalyje dėl 9-12 vietų Lietuvos rinktinė 19:10 palaužė Pietų Korėjos regbininkus. Lietuviams du žeminimus pelnė Kęstutis Karbauskas, vieną – Arnas Urbonas. Du realizacijos smūgius pridėjo Donatas Vilimavičius.

„Po rungtynių su Uganda pamatėme daug pozityvių dalykų, Stengiamės ištaisyti buvusias klaidas. Šiame turnyre visos 12 komandų yra stiprios ir negalima nuvertinti varžovų. Visi stengiamės pasiekti pergalės ir atidavėme visas jėgas“, – kalbėjo K. Karbauskas.

Turnyrą lietuviai užbaigė dar skambesne nata. Rungtynėse dėl 9 pozicijos Lietuvos regbininkai 34:15 įrodė pranašumą prieš Jamaikos ekipą.

Tris žeminimus šiame mače atliko K. Karbauskas, du – A. Urbonas, vieną – Ž. Radžius. Po du taškus pridėjo D. Vilimavičius ir Vytaras Bloškys.

„Labai džiaugiamės, kad galėjome čia dalyvauti ir parodyti savo galias. Prieš kokius dešimt metų net nesvajojome čia dalyvauti. Tikrai garbingai ir stipriai sukovojome. Kaip naujokams, mums buvo labai stiprus pogrupis. Sakiau, kad vykstame čia kautis, o pasaulis galėjo susipažinti su mūsų regbiu bei mūsų kultūra, žaidimo stilių. Rezultatas šiai dienai mus tenkina. Jei toliau kryptingai dirbsime, ateityje galėsime čia pakovoti ir dėl prizinių vietų. Noriu tik padėkoti vyrams už paaukotą vasarą ir atiduotas jėgas“, – teigė Lietuvos rinktinės treneris Tomas Zibolis.

Būtent Urugvajaus regbininkai tapo šio turnyro čempionais ir pelnė teisę visą sezoną žaisti pasaulio regbio-7 serijoje. Finale Urugvajus 19:5 pranoko Sakartvelo komandą.

Sėkmingai turnyre pasirodė ir Lietuvos rinktinės varžovai grupėje. Vokietija užėmė ketvirtąją vietą, o Uganda – šeštąją.

Palikite komentarą