Lietuvos regbio rinktinės broliai dvyniai papildomos motyvacijos semiasi vienas iš kito

Lietuvos vyrų regbio rinktinė kovo 25 ir balandžio 1 dienomis rungtynėmis Šiauliuose su Kroatijos bei Švedijos komandomis baigs dar vieną Europos čempionato „Trophy“ diviziono ciklą.

Ne pirmą kartą nacionalinėje Lietuvos regbio komandoje bus galima išvysti brolius dvynius Tautvydą ir Tautrimą Mažylius. Abu jie tapo tvirtais grumtynių pirmos linijos ramsčiais ir nemaža dalimi prisideda prie gero Lietuvos regbio rinktinės bei Kauno „Ąžuolo“ klubo žaidimo.

Sportinio kelio pradžia Panevėžyje

Tautvydas ir Tautrimas Mažyliai yra panevėžiečiai. Jie augo ir brendo tuo metu, kai Panevėžyje sportavo stipri regbininkų karta.

„Regbiu susidomėjome būdami 12-13 metų. Šalių mūsų namų vykdavo regbio treniruotės ir visada buvo įdomu, kokį žaidimą žaidžia vyrai ir jaunuoliai, naudodami ovalų kamuolį. Kadangi keletas mūsų kiemo draugų lankė regbį, panorome išbandyti ir patys. Pradėję sportuoti, supratome, jog nors ir esame stambaus sudėjimo ir šiek tiek lėtoki paaugliai, galime drąsiai žaisti šią sporto šaką“, – pasakojo Tautvydas Mažylis.

Abu broliai džiaugiasi gerais tarpusavio santykiais. Nuo pat vaikystės jie sutarė puikiai ir vėliau tapo tvirtu užnugariu vienas kitam.

„Žinoma, nepavykdavo išvengti kivirčų tiek namuose, tiek regbio aikštelėje. Dažniausiai pykdavomės dėl suplėšytų marškinėlių ar per stipriai atlikto užgriebimo, todėl stengėmės būti vienoje komandoje žaisdami įvairius žaidimus, – teigė Tautvydas Mažylis. – Iš paauglystės pamenu vieną dalyką – jeigu kažkas turėdavo reikalų su manimi, tai turėjo ir su mano broliu. Tas pats galioja ir Tautrimui. Žinojau, jog visada turiu užnugarį ne tik mokykloje, bet ir regbio aikštėje.“

Regbis Mažylius sužavėjo gana greitai. Kaip teigė patys žaidėjai, šis sportas puikiai tiko jų kūno sudėjimui. Būtent regbyje reikalingi įvairaus profilio žaidėjai, todėl kiekvienas čia gali rasti sau tinkamą vietą.

„Augant regbis tapo vis artimesnis ir dabar suprantu, kad žaidžiu ne tik dėl savęs, bet ir dėl bendruomenės, su kuria susipažinau sportuodamas“, – pabrėžė Tautvydas.

Išskirtinis jausmas žaidžiant rinktinėje

Tautvydas Mažylis Lietuvos regbio rinktinės duris pravėrė jau prieš keletą metų. Tautrimas tokios progos sulaukė kiek vėliau. Galiausiai Europos čempionato rungtynėse Šveicarijoje abu broliai pirmą sykį kartu žaidė atstovaudami savo šaliai.

„Atstovauti Lietuvai kartu su broliu yra kažkas tokio, ko paprastose varžybose nepatirsi. Prieš kiekvienas rinktinės rungtynes viduje kyla nerimas: šiurpuliukai einantys per kūną, mintys kaip seksis atlikti savo darbą, ar pavyks išvengti traumų ir pasiekti pergalę. Bet brolio buvimas šalia visada sumažina tą nerimą, kad ir koks stiprus jis būtų“, – pasakojo Tautrimas Mažylis.

Jis pridūrė, kad debiutinėse savo rungtynėse streso patyrė išties daug, nors turėjo galimybę žaisti startinėje sudėtyje.

Savo broliui antrina ir Tautvydas. Pasak jo, šalia esantis artimas žmogus prisideda prie geresnio žaidimo.

„Visada smagu matyti brolį stovint kartu regbio aikštelėje. Žaisdamas supranti, jog aikštelėje yra 14 žmonių, kurie tau padės visų rungtynių metu, bet kai žinai, kad tarp jų yra ir tavo brolis, tai dingsta visos baimės ir nerimas, o tai ypatingai įtakoja tavo žaidimą“, – sakė Tautvydas.

Prisiminęs pirmąsias rungtynes kartu rinktinėje, Tautvydas Mažylis teigė, jog brolis su sąmyšiu galvoje susitvarkė visai neblogai.

„Nors rungtynės buvo pralaimėtos, Tautrimas atliko savo darbą ir parodė, kad yra vertas žaisti rinktinėje“, – pabrėžė jis.

Negaili kritikos vienas kitam

Abu broliai dvyniai regbininkai yra panašūs ne tik iš išvaizdos, bet ir iš elgesio gyvenime. Abu žaidėjai sutartinai sako, jog viena stipriausių jų savybių yra siekis atlikti savo darbą aikštelėje atiduodant save visu 100 proc.

„Vienos geriausių brolio savybių yra atkaklumas ir rimtumas. Jis žino kokį darbą reikia atlikti jo pozicijos žaidėjui ir jis tai atliks visu šimtu procentu. Kalbant apie blogas savybes, tai jis neklauso mano patarimų rungtynių metu, leidžiasi į kalbas tik po rungtynių“, – atskleidė Tautvydas Mažylis.

Verta pažymėti, kad abu žaidėjai rungtyniauja pirmoje grumtynių linijoje, kur labai svarbus yra susižaidimas ir vienas kito jautimas.

„Darbas grumtynėse reikalauja labai daug jėgų, bet brolio palaikymas ir paskatinimas kovoti leidžia atrasti jų tada, net kai atrodo jog jų nebėra. Mūsų bloga savybė yra ta, kad būdami broliais, leidžiame pasakyti vienas kitam daugiau, nei galėtume pasakyti kitiems komandos žaidėjams. Tad retkarčiais išsakome kritikos daugiau nei reikia“, – prisipažino Tautrimas Mažylis.

Broliams artėjančios Lietuvos rinktinės rungtynės su Kroatija ir Švedija bus tarsi naujo sezono startas. „Ąžuolas“ nedalyvavo paplūdimio regbio „Top“ lygoje ir visą dėmesį skyrė treniruotėms.

„Pasiruošimas rinktinei yra gana standartiškas. Individualiai sportuojame sporto klubuose, dalyvaujame „Ąžuolo“ treniruotėse, o prasidėjus rinktinės stovykloms, vykstame į treniruotes Šiauliuose“, – sakė Tautvydas Mažylis.

Lietuvos regbio rinktinė trečiąsias šio Europos čempionato „Trophy“ diviziono rungtynes su Kroatija žais šeštadienį 14 val. Šiaulių regbio stadione.

Palikite komentarą