Startuoja Lietuvos regbio-7 čempionatas – apdovanojimų sieks 13 komandų

Jau šį sekmadienį, balandžio 16 dieną, Klaipėdoje startuos Lietuvos regbio-7 čempionatas. Šiais metais pirmenybėse dalyvaus 13 komandų.

Lietuvos regbio-7 čempiono titulą gins Šiaulių „Baltrex-Šiaulių“ klubas. Jis laimėjo aštuonerias pirmenybes iš eilės ir sieks pratęsti šią įspūdingą seriją. Jis, kartu su kitais praėjusių metų prizininkais – Šiaulių „Vairu-Kalviu-Jupoja“ ir Kauno „Ąžuolu-Šildykis“ kovą pradės nuo finalinio etapo balandžio 22 dieną.

Tuo tarpu likusios dešimt komandų Klaipėdoje stos į kovą Lietuvos čempionato pirmajame etape – „Iššūkio taurės“ varžybose, kuriose bus kaunamasi dėl trijų kelialapių į finalinį etapą.

Klaipėdos Naikupės g. 25A esančiame regbio stadione sekmadienį nuo 12 val. bus sužaistos net 23 rungtynės. A grupėje varžysis Vilniaus „VRA-Tomosta“, Kauno „Ąžuolas-Gaja“ ir Klaipėdos „Kuršiai“, į B grupę pateko Vilniaus „Geležinis vilkas“, Plungės „Perkūnas“ bei Šiaulių „Sporto gimnazija“, o C grupėje rungtyniaus Šiaulių „Šiauliai“, Šiaulių „Baltrex dubleriai“, Lietuvos jaunimo (iki 18 metų) rinktinė bei Latvijos Garkalnės „Livonia“.

Lietuvos jaunimo rinktinė bei „Livonia“ Klaipėdos varžysis be konkurencijos.

Grupių nugalėtojai pateks į lyderių grupę ir kovos dėl „Iššūkio taurės“. Jos taip pat pelnys kelialapius į finalinį Lietuvos regbio-7 čempionato etapą. Likusios komandos tęs kovą dėl žemesnių pozicijų.

Finalinis Lietuvos čempionato etapas, kuriame varžysis šešios stipriausios komandos, susidės iš dviejų turų. Pirmasis balandžio 22 dieną vyks Jurbarke, o antrasis – balandžio 29 dieną Šiauliuose. Į finalinį etapą nepatekę klubai balandžio 30 dieną kovos dėl „Mažosios taurės“.

Praėjusių metų Lietuvos regbio-7 čempionato finale „Baltrex-Šiauliai“ 24:5 palaužė „Vairą-Kalvį-Jupoją“. Priešiningai negu šiemet, pernai finalinį etapą sudarė vienintelis turas.

Palikite komentarą