Lietuvos regbio-7 rinktinė ruošiasi naujiems žygiams Europos elite

Lietuvos vyrų regbio-7 rinktinė intensyviai ruošiasi artėjančiam maksimalių išbandymų metui. Lietuvos regbininkai šią vasarą kausis ne tik Europos čempionato elitiniame divizione, bet ir Europos žaidynėse Krokuvoje (Lenkija).

Pirmasis Europos čempionato etapas bus surengtas birželio 9-11 dienomis Algarvėje (Portugalija), antrasis – liepos 7-9 dienomis – Hamburge (Vokietija). Tarpe tarp šių etapų – birželio 25-27 dienomis – Lietuvos regbio-7 rinktinė debiutuos Europos žaidynėse, kuriose bus kovojama ir dėl olimpinio kelialapio.

Lietuvos regbio-7 rinktinės kandidatai pasiruošimą Europos čempionatui pradėjo prieš porą mėnesių. Komandos kapitonas Dovydas Taujanskas teigė, jog pasiruošimas vyksta pagal planą. Balandžio mėnesį nuo plano teko šiek tiek nukrypti dėl Lietuvos regbio-15 rinktinės rungtynių bei šalies regbio-7 pirmenybių.

„Manau, kad neblogai išsisukome iš šios padėties, žaidėjai išvengė traumų. Tik Domantas Bagužis yra patyręs traumą, bet jau atsigavinėja ir turėtų padėti rinktinei Europos čempionate. Geras dalykas yra tas, kad visas komandos branduolys treniruojasi pastoviai. Dabar jau baigėsi visos pavasarinės varžybos Lietuvoje, todėl visas dėmesys bus skirtas regbio-7 rinktinei“, – pasakojo D. Taujanskas.

Balandžio viduryje Tomo Zibolio treniruojama Lietuvos rinktinė surengė trijų dienų stovyklą Heidelbergo olimpiniame centre (Vokietija), kur sužaidė keletą draugiškų rungtynių su daugkartiniais Europos čempionato prizininkais vokiečiais.

„Pasirodėme gana neblogai. Mums tai buvo pirma stovykla, todėl nebuvo lengva įsižaisti, bet bendrai labai džiaugiamės galimybe pasirungti su viena stipriausių Europos komandų“, – sakė T. Zibolis.

Gegužės pradžioje Lietuvos regbininkai surengė stovyklą Sakartvele.

„Tiek Vokietijoje, tiek Sakartvele buvo puikiai suorganizuotos stovyklos. Vokietijoje stovykla buvo suorganizuota varžybų principu. Tai reiškia, kad po kiekvienų rungtynių turėdavome nemažą pertrauką ir tada vėl žaisdavome rungtynes, – pabrėžė D. Taujanskas. – Sakartvele stovyklos principas buvo panašus. Jau buvome geresnės formos ir sužaidėme keletą rungtynių su šios šalies rinktine bei su vienu klubu. Turėjome tam tikras užduotis, po kiekvieno mačo taisėme klaidas. Džiugu, kad viskas juda pirmyn.“

Tradiciškai Lietuvos rinktinės branduolį sudaro Šiaulių klubų žaidėjai, todėl mūsų šalyje regbininkai treniruojasi būtent Saulės mieste.

„Toliau akcentuojame įvairias detales bei spragas, kurias pamatėme tiek Vokietijoje, tiek Sakartvele“, – sakė D. Taujanskas.

Artėjantį savaitgalį Lietuvos regbio rinktinė vyks į Alikantę (Ispanija), kur vyks didelis turnyras „36th Benidorm Sevens“.

Čia varžysis Portugalijos, Ispanijos, Rumunijos, Moldovos, Kinijos, Danijos bei klubai iš Pietų Afrikos, Ispanijos ir Belgijos.

„Šiam turnyrui jau ruošiamės kaip Europos čempionatui. Vešimės tik 13 žaidėjų, bus mažiau eksperimentų. Tikslas – laimėti kuo daugiau rungtynių ir įsivaizduoti, kad esame Europos čempionate. Varžovai bus tikrai pajėgūs, todėl bus įdomu prieš juo pasitestuoti, nes kažkas panašaus lauks ir Europos pirmenybėse“, – teigė D. Taujanskas.

Palikite komentarą