Lietuvos vyrų regbio-7 rinktinė Portugalijoje įvykdė minimalų tikslą

Sekmadienį Algarvėje (Portugalija) baigėsi pirmasis Europos vyrų regbio-7 čempionato elitinio „Championship“ diviziono etapas. Lietuvos rinktinė tarp 12 stipriausių Europos komandų užėmė dešimtąją vietą.

Sunkiausiai lietuviams susiklostė turnyro pradžia, nes A grupės starte mūsiškių laukė akistatos su daugkartinėmis Europos čempionėmis Portugalijos bei Ispanijos rinktinėmis.

Savo žaidimo neatradę Lietuvos regbininkai portugalams pralaimėjo 0:29 (0:17). Rungtynėse su Ispanija jau buvo gražesnių epizodų, o po Kęstučio Karbausko žeminimo bei Donato Vilimavičiaus realizacijos pirmojo kėlinio pabaigoje lietuviai atsilikinėjo 7:19. Daugiau nei pusę antrojo kėlinio mūsiškiai narsiai kovojo su dviejų pastarųjų Europos čempionatų nugalėtojais, bet paskutinėmis minutėmis ispanai surengė keletą rezultatyvių išpuolių ir rungtynes laimėjo 38:7.

„Pralaimėjimą ispanams lėmė keli neatkovoti kamuoliai po pradinių smūgių, o taip pat pirmajame kėlinyje labai daug turėjome gintis. O be kamuolio mes negalime pelnyti taškų“, – sakė Lietuvos rinktinės narys Tautvydas Krasauskas.

Tomo Zibolio treniruojama Lietuvos rinktinė pirmąją pergalę šventė trečiose grupės rungtynėse, kuriose 24:5 (19:0) nugalėjo Čekijos regbininkus.

Po žeminimą Lietuvos komandai pelnė Domantas Bagužis, Kęstutis Karbauskas, Donatas Vilimavičius ir Arnas Urbonas. D. Vilimavičius dar pridėjo ir du realizacijos smūgius.

Deja, bet dėl nepalankaus taškų santykio Lietuvos rinktinė nepateko tarp dviejų geriausių trečiąsias vietas grupėse užėmusių komandų, todėl mūsiškiai liko už ketvirtfinalio borto bei tęsė kovą dėl 9-12 vietų.

Pusfinalyje dėl 9-12 lietuviams vėl teko žaisti su Čekijos komanda. Nors rungtynės prasidėjo nervingai, o čekai net sugebėjo laimėti pirmą kėlinį, antrajame Lietuvos regbininkai tiesiog dominavo aikštėje ir antrą sykį sutriuškino varžovus 41:14.

Po 10 taškų Lietuvos rinktinei pelnė Arnas Urbonas ir Kęstutis Karbauskas, 6 – Donatas Vilimavičius, po 5 – Tautvydas Krasauskas, Deividas Krečius ir Arnas Prielaidas.

Video: https://www.dailymotion.com/embed/video/k5ZIxEUGr4hwYazclSb

Rungtynėse dėl 9-10 vietų Lietuvos rinktinė 5:26 pralaimėjo belgams.

Vienintelius taškus lietuviams rungtynių pabaigoje pelnė Armandas Kalinauskas.

Video (nuo 1:14.00): https://www.dailymotion.com/embed/video/k13n0Gf9VIbhl8zcsUR 

„Pirmas turas praėjo ne taip, kaip tikėjomės. Aukščiausių tikslų įgyvendinti nepavyko, todėl likome prie plano B – išlikti tarp 10 stipriausių komandų. Turime kur dar padirbėti tiek psichologiškai, tiek fiziškai. Džiugina tai, kad paskutinėse rungtynėse vyrai parodė, jog esame verti čia žaisti. Tik minimalios klaidelės nulėmė rezultatą ne mūsų naudai. Čia toks turnyras, kuri priešininkai klaidų neatleidžia. Nenuleidžiame rankų ir judėsime tolyn“, – sakė Lietuvos rinktinės treneris T. Zibolis.

Etapo nugalėtojais tapo Airijos regbininkai. Jie finale 19:10 įveikė didžiausią turnyro staigmeną pateikusią Sakartvelo komandą. Kartvelai ketvirtfinalyje netikėtai 24:12 nugalėjo ispanus, o pusfinalyje 14:7 – prancūzus.

Trečiąją vietą užėmė Prancūzijos komanda, kuri mažajame finale 21:14 pranoko Didžiosios Britanijos rinktinę.

Antrasis Europos čempionato etapas bus surengtas liepos 7-9 dienomis Hamburge (Vokietija). Tarpe tarp Europos pirmenybių etapų – birželio 25-27 dienomis – Lietuvos regbio-7 rinktinė debiutuos Europos žaidynėse, kuriose bus kovojama ir dėl olimpinio kelialapio.

Palikite komentarą