Lietuvos vyrų regbio-7 rinktinė pasirengusi istoriniam debiutui Europos žaidynėse

Lietuvos vyrų regbio-7 rinktinės jau visai netrukus laukia neeilinis išbandymas. Lietuvos regbininkai birželio 25-27 dienomis debiutuos Europos žaidynėse Krokuvoje (Lenkija).

Šis turnyras yra ypatingas visoms komandoms, nes čempionams atiteks kelialapis į Paryžiaus olimpines žaidynes.

Tarp stipriausių Europos komandų įsitvirtinę lietuviai Krokuvoje turės rimtus iššūkius. C grupėje rungtyniausiantys lietuviai žais su galinga Didžiosios Britanijos komanda, daugkartine Europos čempione Portugalija bei Rumunija.

A grupėje žais Airija, Vokietija, Italija ir Lenkija, B grupėje – Sakartvelas, Ispanija, Belgija bei Čekija.

Prieš porą savaičių Lietuvos regbininkai jau išbandė jėgas su elitinėmis Senojo žemyno komandomis pirmajame Europos čempionato etape Portugalijoje. Tuomet mūsiškiai liko dešimti.

„Įsivertinome savo galimybes, pamatėme silpnąsias vietas. Viską logiškai apgalvojome ir bandome reabilituotis, ypač psichologiškai. Mes nebuvome pratę prie tokio intensyvaus pasirengimo. Kaip mėgėjams, sunku tokį krūvį atlaikyti ne tik fiziškai, bet ir psichologiškai“, – prisipažino Lietuvos rinktinės treneris T. Zibolis.

Treneris neslepia, kad Europos žaidynės bus nebloga repeticija prieš antrąjį Europos čempionato etapą, kuriame bus siekiama pasigerinti bendrą poziciją.

„Su britais šiemet dar nesame žaidę, todėl bus puiki proga pasitikrinti savo jėgas. Portugalams pralaimėjome pirmajame Europos čempionato etape, todėl sieksime revanšo. Rumunija yra mūsų kalibro komanda, todėl bus labai naudinga juos pamatyti ir pajausti“, – teigė T. Zibolis.

Lietuvos regbininkai Europos žaidynėse sieks prasibrauti mažiausiai į aštuntuką.

„Kažkokių stebuklingų tikslų sau nekeliame, o kažką prognozuoti šiame sporte yra labai sudėtinga, nes regbis-7 – labai dinamiška sporto šaka, kur kiekvienas prarastas kamuolys gali greitai viską pakeisti“, – pripažino treneris.

T. Zibolis taip pat atskleidė, kad sąlygos pasiruošti varžyboms buvo gana sudėtingos, nes treniruotis teko ant sudžiūvusios aikštės, o paprašę pagalbos iš futbolininkų, gavo neigiamą atsakymą. Taip pat rinktinei dėl darbų nepadės Arnas Urbonas.

„Yra kaip yra, sunkesnės sąlygos daro mus stipresniais“, – atsiduso T. Zibolis.

Vienas Lietuvos rinktinės veteranų Vytaras Bloškys taip pat realiai vertina savo komandos galimybes.

„Europos žaidynės yra naujos varžybos, su olimpine svajone, bet viską vertiname realiai – tikslas yra kovoti su visais, reabilituotis po pirmojo Europos čempionato turo ir pasižiūrėti, ar pavyko pataisyti klaidas. Regbis-7 yra toks sportas, kur suklupti gali kiekvienas. Turime kiekvienas susitvarkyti su savo galvą, suprasti žaidimo prasmę, kuo daugiau išlaikyti kamuolį. Tik taip galėsime pelnyti taškus. Pamokas esame išmokę ir stengsimės klaidų nebekartoti“, – teigė V. Bloškys.

Sekmadienį 14.14 val. Lietuvos regbininkai žais su Portugalija, o 20.14 val. – su Didžiąja Britanija. Pirmadienį 14.36 val. laukia akistata su Rumunija.

Palikite komentarą