Lietuvos jaunimo regbio-7 rinktinė pasitinka išbandymus Europos elite

Šį savaitgalį Šveicarijoje vyks Europos jaunimo (iki 18 metų) vaikinų regbio-7 čempionatas. Tarp 12 stipriausių Senojo žemyno jaunimo komandų vėl bus galima išvysti ir Lietuvos regbininkus.

Praėjusiais metais Lietuvos jaunimo regbio-7 rinktinė Europos pirmenybėse užėmė rekordinę – šeštąją vietą.

Edmundo Ščavinsko ir Audriaus Stonio treniruojami lietuviai turnyrą Šveicarijoje pradės A grupėje kartu su čempionės titulą ginsiančia Prancūzija, Belgija ir Turkija.

„Manau, kad mūsų regbininkams tai bus labai gera patirtis, o visai komanda ir Lietuvai – rimtas išbandymas. Tikslas yra užimti kuo aukštesnę vietą, tačiau pakartoti praėjusių metų sėkmę bus tikrai nelengva. Tokiame amžiuje sunku prognozuoti, kokias komandas atsiveš kitos komandos. Suprantama, kad regbio šalys atsiveš aukščiausio lygio sudėtis. Su likusiomis komandomis galime kovoti. Svarbiausia yra išlikti elitiniame divizione ir tada žiūrėti, kiek aukštai galime pakilti“, – sakė Lietuvos rinktinės vyr. treneris E. Ščavinskas.

Trenerio teigimu, rinktinės pasiruošimas buvo produktyvus. Buvo surengta nemažai stovyklų, draugiškų rungtynių. Svarbiausia yra susitvarkyti su psichologija, nes tai neretai pakiša koją jauname amžiuje.

„Rinktinė keičiasi kiekvienais metais. Iš praėjusių metų rinktinės liko du žaidėjai. Malonu, kad į komandą prisijungė daug jaunų regbininkų. Bus labai įdomu išbandyti šią ekipą. Turime ir stiprias grumtynes, ir bėgančius žaidėjus, todėl mėginsime parodyti gerus rezultatus. Sieksime žaisti su kamuoliu, išnaudoti individualius veiksmus bei bent šešias faze. Sieksime stabilaus žaidimo tiek puolime, tiek gynyboje“, – teigė E. Ščavinskas.

Lietuvos rinktinės kapitonas Jonas Veikutis nekantrauja sulaukti čempionato pradžios.

„Turime gerus žaidėjus ir esame užsivedę žaisti, parodyti, ką galime. Mano, kaip kapitono, pareiga yra užmotyvuoti žaidėjus, ypač tuos, kuriems tai bus pirmas toks čempionatas. Mane patį motyvuoja pats regbis. Noriu jį žaisti, noriu įrodyti, kad galiu tą daryti gerai. Man patinka šis sportas ir jo suteikiamas adrenalinas“, – kalbėjo J. Veikutis.

Lietuvos rinktinei atstovaus Mindaugas Alekna, Ernestas Vaičiūnas, Jonas Veikutis, Nerijus Banys, Titas Česonis, Ignas Keraminas, Arminas Blanka, Žilvinas Muliuolis, Nedas Latanauskas, Edvinas Petrauskas, Orlandas Vaivada ir Laurynas Jarašius.

Šeštadienį 11.22 val. Lietuva žais su Belgija, 14.22 – su Turkija, 16.44 – su Prancūzija.

B grupėje rungtyniaus Airija, Čekija, Vokietija ir Šveicarija, C grupėje – Portugalija, Ispanija, Ukraina ir Izraelis.

Palikite komentarą