Startuoja devintasis Baltijos regbio „Top“ lygos sezonas

Jau šį savaitgalį bus duotas startas devintajam Baltijos regbio „Top“ lygos sezonui. Trečius metus iš eilės turnyre dalyvaus aštuonios komandos iš Lietuvos ir Latvijos.

Naująjį sezoną pirmieji pradės pernai po dvejų metų pertraukos „Top“ lygos čempionų titulą susigrąžinę Šiaulių „Vairo-Kalvio-Jupojos“ regbininkai. Jie šeštadienį 13 val. Šiaulių regbio stadione susitiks su Vilniaus „VRA-Tomosta“ ekipa.

„Ruošiamės kaip visada, nemiegame. Pasiruošimas sezonui buvo gana sklandus. Apie komandos nusistovėjimą kalbėti dar anksti, bet žaidėjų branduolys yra tas pats, atėjusio jaunimo taip pat yra pakankamai. Visi nekantriai laukiame sezono pradžios, todėl visi norime pradėti žaisti“, – sakė čempionų treneris Gediminas Marcišauskas.

G. Marcišaukas pridūrė, kad „Vairo-Kalvio-Jupojos“ tikslas kasmet yra tas pats – čempionų taurė.

„Eilę metų mūsų tikslai nesikeičia. Titulą iškovoti yra viena, o jį apginti – visai kas kita. Kaip visada turėsime kovoti. Neiname pasivaikščioti, neiname kabintis medalių, o einame žaisti ir pademonstruoti tai, kam ruošėmės. Žinoma, norime laimėti“, – pabrėžė G. Marcišauskas.

Vilniaus „VRA-Tomosta“ komandą nuo vasaros treniruoja specialistas iš Velso Samas Hickery‘is. Jis karjerą pradėjo „Llangennech RFC“ komandoje ir buvo pirmos linijos žaidėjas. Dėl sunkių traumų jis nebegalėjo tęsti karjeros aukštame lygyje ir tapo regbio treneriu bei fizinio pasirengimo specialistu. Prieš atvykdamas į Vilnių, S. Hickery‘is dirbo žinomo Velso žaidėjo Andy Powello asistentu „Southwell Rugby Club“ komandoje.

„Man tai yra nauja patirtis ir nauji iššūkiai, todėl bus labai įdomu pradėti sezoną. Tikiuosi, kad pavyks pademonstruoti tai, kam ruošėmės paskutinius porą mėnesių, pritaikius mano treniravimo sistemą bei žaidimo braižą“, – kalbėjo S. Hickery‘is.

16 val. šeštadienį vyks Latvijos derbis tarp praėjusių metų vicečempionės Garkalnės „Livonia“ ir Kekavos „Miesnieki“.

18 val. „Top“ lygos sezoną pradės daugkartinis turnyro nugalėtojas Šiaulių „Baltrex-Šiaulių“ klubas. Jis susitiks su Šiaulių „Šiaulių“ ekipa. Abi komandos išsaugojo didžiąją dalį žaidėjų iš praėjusio sezono, bet ryškiais favoritais bus laikomi „Baltrex-Šiauliai“. Nenuostabu, nes šios komandos sudėtyje – visas būrys įvairių Lietuvos rinktinių narių ir jų tikslas yra vienas – susigrąžinti „Top“ lygos trofėjų.

Pirmąjį turą uždarys sekmadienį 16 val. vyksiantis mačas Kaune tarp vietos „Ąžuolo“ ir Vilniaus „Geležinio vilko“.

Praėjusį sezoną šalia prizininkų pakylos likę kauniečiai šiemet yra nusiteikę ambicingai. Geriausias to pavyzdys – komandą treniruoja žinomas specialistas iš PAR Deonas Kayseris. Jis yra rungtyniavęs pasaulio čempionate bei sužaidė net 99 rungtynes „Super Rugby“ lygoje atstovaudamas garsiajai „The Sharks“ komandai.

„Pasiruošę esame gana neblogai. Turime nemažai jaunimo, todėl dedame daug vilčių į jį. Nekantriai laukiame varžybų starto. Būsimų varžovų ypatingai neakcentuojame, tiesiog stengiamės šlifuoti savo struktūrą bei atidirbti grumtynėse. Sieksime pergalės“, – kalbėjo „Ąžuolo“ žaidėjas Tautrimas Mažylis.

Praėjusiais metais rekordinę penktąją poziciją užėmęs Vilniaus „Geležinis vilkas“ šią vasarą paminėjo gražią 60-ies metų sukaktį, todėl ir „Top“ lygoje neabejotinai sieks nudžiuginti savo sirgalius.

„Top“ lygos formatas išliko nepakitęs. Visos komandos reguliariajame sezone tarpusavyje sužais po vieną kartą. Reguliariojo sezono finišas – rugsėjo 24 dieną. Kovą dėl medalių tęs pirmosios keturios komandos.

Pusfinaliai dėl 1-4 vietų bus žaidžiamo rugsėjo 30-ąją, o dėl 5-8 pozicijų – spalio 1-ąją. Spalio 7 dieną bus žaidžiamos rungtynės dėl 5-6 bei 7-8 vietų, o spalio 14 įvyks mažasis ir didysis finalai.

Palikite komentarą