Pirmąjį sezono „Pietinia derbį“ dramatiškai laimėjo „Baltrex-Šiauliai“

Savaitgalį vykusiame trečiajame Baltijos regbio „Top“ lygos ture įvyko vienas didžiausių ir įdomiausių derbių Lietuvos sporte. „Pietiniame derbyje“ savo jėgas aiškinosi Šiaulių „Baltrex-Šiauliai“ ir Šiaulių „Vairas-Kalvis-Jupoja“.

Kaip jau įprasta, čia vyko atkakli ir dramatiška kova iki paskutinės akimirkos, o pergalę šįkart 29:25 (8:10) išplėšė „Baltrex-Šiauliai“.

Formaliais šeimininkais Šiaulių regbio stadione buvę „Baltrex-Šiaulių“ regbininkai į priekį išsiveržė jau ketvirtąją minutę, kuomet žeminimą pelnė Arnas Prielaidas. Visgi jau po kelių minučių Eimantas Grabliauskas rezultatą išlygino, o Kęstutis Marcišauskas realizacijos smūgiu išvedė lygos čempionų titulą ginančius „vairiečius“ į priekį 7:5. Vėliau abu minėti žaidėjai apsikeitė tiksliais baudos smūgiais ir komandos ilsėtis išėjo „Vairui-Kalviui-Jupojai“ pirmaujant 10:8.

Antrojo kėlinio pradžioje aktyviau žaidė „Baltrex-Šiauliai“. Po Martyno Lianzbergo žeminimo bei penkių A. Prielaido taškų ši ekipa jau pirmavo 18:10.

Kėlinio viduryje „Vairas“ išnaudojo kiekybinį pranašumą ir po Mindaugo Kazlausko žeminimo bei Airido Garbunovo realizacijos smūgio skirtumas tapo minimalus (18:17). Vėliau A. Prielaidas atliko dar vieną tikslų baudos smūgį, o dar po minutės itin apmaudžiai suklydo „Vairo-Kalvio-Jupojos“ komanda ir kamuolį perėmęs Kęstutis Karbauskas ramiai padidino „Baltrex“ persvarą iki 9 taškų (26:17).

77-ąją min. tikslus A. Gorbunovo baudos smūgis dar suteikė vilčių „Vairui“ (26:20), bet rungtynes užbaigė dar trys A. Prielaido taškai, garantavę „Baltrex-Šiauliams“ svarbią pergalę.

„Sunkios rungtynės su daug klaidų. Pirmas kėlinys išvis katastrofiškas. Antrajame kėlinyje momentais žaidėme gerai, bet taisyti tikrai yra daug ką. Gal taip blogai nebuvo kaip atrodė žaidžiant aikštėje, bet man vaizdas nepatiko. Nesusikaupimas ir atsipalaidavimas leido varžovams nuolat sugrįžti į rungtynes. Kaip jau sakiau, darėme per daug klaidų, ypač puolime, bet svarbiausia, jog pasiekėme pergalę“, – sakė „Baltrex-Šiaulių“ žaidžiantysis treneris Žygimantas Radžius.

„Vairo-Kalvio-Jupojos“ treneris Gediminas Marcišauskas, nepaisant nesėkmės, išliko pozityvus.

„Gerai, kad tokio kalibro mačą turime dabar, ankstesnėje sezono fazėje. Esu patenkintas rungtynėmis, bet suprantu, kad su tokiu klaidų skaičiumi patekti į pusfinalį ir finalą būtų sunku. Turėsime tuos dalykus išanalizuoti ir mažinti klaidų skaičių. Mūsų jaunuoliai su mažesne patirtimi kai kuriuos šansus išnaudojo, bet kai kuriuose momentuose neprilygo labiau patyrusiems varžovų žaidėjams“, – analizavo G. Marcišauskas.

Tęsiasi „Geležinio vilko“ pergalių serija

Puikų sezoną tęsia Vilniaus „Geležinio vilko“ regbininkai. Jie namuose 47:7 (26:0) nepaliko vilčių autsaiderei Šiaulių „Šiaulių“ ekipai. Po šios pergalės vilniečiai turnyro lentelėje pakilo į antrąją vietą.

Vilniaus klubas turėjo puikią galimybę tęsti pergalių seriją ir tam buvo nusiteikę nuo pat susitikimo pradžios. Jeigu mačo pradžioje dar nepavyko išvengti klaidų ir šiauliečiai atsiliko per kovinį atstumą, tai antroje pirmo kėlinio pusėje „Geležinio vilko“ ekipa surengė tris rezultatyvias atakas ir nutolo 26:0.

Antro kėlinio pradžioje svečiai surengė rezultatyvią ataką ir grąžino nedidelę intrigą, tačiau vėliau iniciatyvą vėl į savo rankas perėmė vilniečiai, kurie šventė užtikrintą pergalę su „bonus“ tašku.

„Manau, kad žaidimas gerėja, tikriausiai darėme mažiau klaidų nei anksčiau. Tam turėjo įtakos ir puikios oro sąlygos. Kai kuriose atakose per daug skubėdavome ir taip neišvengėme klaidų, bet galiu pasidžiaugti, kad momentais atakavome grėsmingai. Gynyba buvo gana disciplinuota, o taip pat turėjome tik vieną nuošalę“, – džiaugėsi žaidžiantysis „Geležinio vilko“ treneris Dovydas Taujanskas.

„Šiaulių“ žaidžiantysis treneris Tomas Zibolis apgailestavo dėl didelio pražangų skaičiaus.

„Pozityvo reikia ieškoti, bet vis dar klystame per daug ir neišnaudojame galimybių, kurie leistų sumažinti atsilikimą. Šiek tiek dėl to liūdna. Visgi buvo šiek tiek pozityvių momentų  tiek puolime, tiek gynyboje. Taip pat sėkmingai atstovėjome grumtynėse, kur „Geležinis vilkas“ šiemet itin stiprus. Visgi mums dar reikia daug treniruotis, dirbti ir norėti laimėti“, – sakė T. Zibolis.

Įsibėgėję kauniečiai nepaliko vilčių latviams

Antrąją pergalę iš eilės turnyre iškovojo Kauno „Ąžuolo“ regbininkai. Jie savo aikštėje 68:12 (34:7) sutriuškino Kekavos „Miesnieki“ (Latvija) komandą.

„Ąžuolas“ greitai išsiveržė į priekį 5:0, bet po kelių minučių svečiai atsakė savo rezultatyvius išpuoliu (5:7). Tuomet kauniečiai ėmė demonstruoti, kas yra šių rungtynių šeimininkai. Gražų regbį demonstravę „Ąžuolo“ atstovai ėmė rengti vieną ataką po kitos ir jau įpusėjus mačui turėjo solidų pranašumą (34:7).

Beveik analogišku skirtumu baigėsi ir antrasis kėlinys. „Ąžuolas“ per jį pelnė 34 taškus, o latviai – dviem taškais mažiau nei pirmajame. Galutinis rezultatas atspindi daugiau nei akivaizdų kauniečių dominavimą – 68:12.

„Rezultatas didelis, bet „Miesnieki“ tikrai nėra silpna komanda. Turėjome dirbti daug ir sunkiai. Galbūt jiems pritrūko kai kurių traumuotų žaidėjų, o mes tiesiog labiau stengėmės. Dabar turėsime laisvą savaitgalį, stengsimės išsigydyti mažas traumeles ir sieksime naujų pergalių“, – sakė vienas „Ąžuolo“ lyderių Tautvydas Krasauskas.

Kauniečių treneris iš PAR Deonas Kayseris taip pat džiaugėsi savo auklėtinių pasirodymu. Jį tenkina žaidėjų atliktas sunkus darbas, įvairiapusiškos atakos bei tikslus žaidimas standartinėse situacijose.

„VRA-Tomosta“ Latvijoje išgyveno tik kėlinį

Be pergalių Baltijos regbio „Top“ lygoje lieka Vilniaus „VRA-Tomosta“ komanda. Ji išvykoje 24:41 (18:12) pralaimėjo vicečempionei Garkalnes „Livonia“ (Latvija) ekipai.

Du žeminimus pirmajame kėlinyje pelnę kovingai nusiteikę vilniečiai įpusėjus mačui pirmavo 18:12. „VRA-Tomosta“ legionierius iš Sakartvelo Levanas Churokšvilis antrojo kėlinio pradžioje pridėjo svečiams dar tris taškus (21:12), tačiau vėliau mažą atsarginių žaidėjų suolelį turėjusios Lietuvos sostinės ekipos narių jėgos ėmė sekti.

Likus žaisti kiek daugiau nei 10 min., „Livonia“ išsiveržė į priekį 29:24, o vėliau paskutinėmis minutėmis šeimininkai atliko dar dvi rezultatyvias atakas ir iškovojo pergalę 41:24.

Geriausiais turo žaidėjais tapo Paulius Strigūnas („Vairas-Kalvis-Jupoja“), Davis Jansons („Livonia“), Tomas Rudžinskas („Baltrex-Šiauliai“), Tautvydas Krasauskas („Ąžuolas“), Dovydas Taujanskas („Geležinis vilkas“), Tomas Zibolis („Šiauliai“), Ričardas Iesalnieks („Miesnieki“) ir Levanas Churokšvilis („VRA-Tomosta“).

Turnyro lentelė po 3 turų:

1. Šiaulių „Baltrex-Šiauliai“  14 tšk. (taškų santykis +122)
2. Vilniaus „Geležinis vilkas“  13  (+59)
3. Šiaulių „Vairas-Kalvis-Jupoja“  11  (+91)
4. Kauno „Ąžuolas“  11  (+83)
5. Garkalnės „Livonia“  11  (+16)
6. Kekavos „Miesnieki“  1  (-104)
7. Vilniaus „VRA-Tomosta“  0  (-111)
8. Šiaulių „Šiauliai“  0  (-156).

Baltijos regbio „Top“ lygos ketvirtas turas vyks rugpjūčio 26-27 dienomis. „Vairas-Kalvis-Jupoja“ namuose susitiks su Kauno „Ąžuolu“, „Livonia“ – su „Baltrex-Šiauliais“, „VRA-Tomosta“ – su „Šiauliais“, o „Miesnieki“ – su „Geležiniu vilku“.

Palikite komentarą