Baltijos regbio „Top“ lygoje – „Geležinio vilko“ šuolis į viršūnę ir antausis „Baltrex-Šiauliams“

Savaitgalį Baltijos regbio „Top“ lygoje buvo sužaistos ketvirtojo turo rungtynės, kurios pasižymėjo dramatiškomis kovomis ir kol kas didžiausia turnyro sensacija.

Turbūt nedaug kas galėjo nuspėti, kad po ketvirtojo turo Baltijos regbio „Top“ lygos lyderiu taps tik trečius metus lygoje rungtyniaujantis Vilniaus „Geležinio vilko“ klubas.

Vilniečiai sekmadienį išvykoje po atkaklios kovos 43:36 (22:15) nugalėjo Kekavos „Miesnieki“ (Latvija) ekipą ir iškovojo ketvirtąją pergalę iš tiek pat galimų.

Pirmajame kėlinyje ne kartą keitėsi pirmaujanti komanda ir vyko itin atkakli kova. Nors antrojo kėlinio pradžioje „Geležinis vilkas“ kiek atitrūko (29:19) jau kitoje atakoje latviai taip pat pelnė žeminimą. Vėliau agresyviai rungtyniavę svečiai padidino atotrūkį iki 12 taškų (36:24), bet „Miesnieki“ regbininkai rankų nenuleido. Likus žaisti kiek daugiau nei 10 min. rezultatas tapo lygus 36:36. 75-ąją min. Deividas Krečius pelnė žeminimą ir vilniečiai vėl išsiveržė į priekį. Paskutinėmis minutėmis „Geležinio vilko“ regbininkams teko sunkiai ir pasiaukojančiai dirbti gynyboje, bet galiausiai jiems pavyko išsaugoti pergalingą rezultatą.

„Rungtynės buvo tokios, kokių ir tikėjomės. Žinojome, kad laukia fiziškai stiprūs varžovai. Nors turėjome pranašumą, kiekvieną kartą leidome jiems mus pasivyti. Pabaigoje mums galbūt kažkiek pasisekė, bet džiaugiuosi, kad kovojome iki pabaigos, – kalbėjo žaidžiantysis „Geležinio vilko“ treneris Dovydas Taujanskas. – Pergalių serijos nesureikšminame, dirbsime toliau taip pat. Atsistatysime ir ruošimės kitoms rungtynėms. Turime keturias pergales, bet dabar laukia trys mačai su elitinėmis komandomis. Bet kokiu atveju, esame laimingi dabartine situacija ir toliau sunkiai dirbsime.“

Video: https://www.youtube.com/watch?v=imtrbGRrhJ0

Į antrąją poziciją pakilo čempiono titulą ginantis Šiaulių „Vairo-Kalvio-Jupojos“ klubas. Jis savo aikštėje 29:18 (22:8) nugalėjo į penktąją poziciją smuktelėjusį Kauno „Ąžuolą“.

Kauniečiai sėkmingiau pradėjo rungtynes ir pirmavo 8:0, bet nuo pirmojo kėlinio vidurio iniciatyvą perėmė šiauliečiai, kurie dar pirmajame kėlinyje atitrūko 22:8. Antrajame kėlinyje „Vairas“ dar labiau padidino persvarą, o vėliau sekę du kauniečių žeminimai jau leido tik sušvelninti atsilikimą.

„Pasisekė, kad laimėjome, bet padarėme labai daug klaidų. Buvo tikslas mažinti klaidų skaičius, bet šiandien buvo ne ta diena. Antrajame kėlinyje buvo kažkiek atsipalaidavimo. Tikimės, kad kitos rungtynės bus geresnės“, – sakė šiauliečių žaidėjas Arnas Domeikis.

„Ažuolo“ narys Tautrimas Mažylis prisipažino, kad šiauliečiai tiesiog išnaudojo pačių kauniečių klaidas ir tai lėmė varžovų pergalę.

Didžiausia staigmena užfiksuota Latvijoje, kur vietos „Livonia“ klubas 21:17 (10:3) įveikė iki šiol be pralaimėjimų žygiavusią daugkartinę lygos čempionę Šiaulių „Baltrex-Šiaulių“ ekipą.

Šiauliečiai po pirmojo kėlinio pirmavo 10:3, bet antrajame kėlinyje įsibėgėję „Livonia“ regbininkai išsiveržė į priekį 15:10. Po Kęstučio Karbausko žeminimo „Baltrex-Šiauliai“ buvo susigrąžinę minimalią persvarą (17:15), bet po kelių minučių „Livonia“ po baudos smūgio vėl atsidūrė priekyje. Vėliau latviai stengėsi būtent baudos smūgiais išnaudoti šiauliečių klaidas ir po dar vieno tikslaus spyrio pirmavo 21:17. Rungtynių pabaigoje surengti pergalingos atakos „Baltrex-Šiauliams“ nepavyko.

„Livonia“ ekipa „Baltrex-Šiaulius“ įveikė pirmą kartą istorijoje.

Video: https://www.youtube.com/watch?v=giL9PMPD6lo

Likusiame turo mače vyko mūšis dėl pirmosios pergalės sezone. Vilniaus „VRA-Tomosta“ savo aikštėje 14:10 (14:5) įveikė Šiaulių „Šiaulius“.

Vilniečiai sėkmingiau pradėjo rungtynes ir per pirmąjį pusvalandį surengė dvi rezultatyvias atakas. Šiaulių ekipa pelnė po žeminimą pirmo kėlinio pabaigoje ir antrojo pradžioje, todėl intriga laikėsi iki paskutinių akimirkų. Visgi per likusį laiką rezultatas nepakito ir „VRA-Tomosta“ džiaugėsi pirmąja pergale.

„Nesu patenkintas žaidėjų disciplina. Abi komandos yra turnyro lentelės apačioje, todėl abi labai norėjo pakilti aukštyn. Nors turime problemų su traumomis, labai norėjome išvengti „medinio šaukšto“ ir stengėmės žūtbūt išlaikyti pergalingą rezultatą“, – teigė „VRA-Tomosta“ treneris Samas Hickery.

„Manau, kad varžovus pavyko nustebinti. Mums pavyko įvesti padriką žaidimą, kuri išmušė varžovus iš vėžių. Mes žaidžiame vis geriau, tą jaučiame. Šis pralaimėjimas mums daug ko nekeičia. Žinoma, kur mes esame ir su kuo žaisime“, – teigė šiauliečių treneris Tomas Zibolis.

Geriausiais žaidėjais šiame ture pripažinti Enzo Baltramino („Livonia“), Vytaras Bloškys („Baltrex-Šiauliai“), Paulius Strigūnas („Vairas-Kalvis-Jupoja“), Tautrimas Mažylis („Ąžuolas“), Emilis Baldois („Miesnieki“), Kristianas Jakuba („Geležinis vilkas“), Irmantas Rumbauskas („Šiauliai“) bei Alvidas Pritulskis („VRA-Tomosta“).

Turnyro lentelė po 4 turų:

1. Vilniaus „Geležinis vilkas“  18 tšk.  (taškų santykis +66)
2. Šiaulių „Vairas-Kalvis-Jupoja“  16  (+102)
3. Šiaulių „Baltrex-Šiauliai“  15  (+118)
4. Garkalnės „Livonia“  14  (+20)
5. Kauno „Ąžuolas“  11  (+72)
6. Vilniaus „VRA-Tomosta“  4  (-107)
7. Kekavos „Miesnieki“  3  (-111)
8. Šiaulių „Šiauliai“  0  (-160).

Penktasis turas vyks jau ateinantį savaitgalį. Rugsėjo 2 dieną „Geležinis vilkas“ susitiks su „Vairu-Kalviu-Jupoja“, o „Ąžuolas“ priims „Livonia“ ekipą. Rugsėjo 3 dieną vyks dvejos rungtynės Šiauliuose. „Baltrex-Šiauliai“ žais su „VRA-Tomosta“, o „Šiauliai“ – su „Miesnieki“.

Palikite komentarą