Baltijos regbio „Top“ lygoje paaiškėjo dėl medalių kovosiančių lyderių ketvertukas

Po savaitgalį įvykusio šeštojo Baltijos regbio „Top“ lygos turo tapo aiškios pusfinalio dalyvės. Dėl medalių šiemet kovos du Šiaulių grandai – „Vairas-Kalvis-Jupoja“ ir „Baltrex-Šiauliai“, taip pat vicečempionė Garkalnės „Livonia“ (Latvija) bei pirmą sykį tarp keturių stipriausių komandų prasibrovęs Vilniaus „Geležinis vilkas“.

Čempionato lyderis ir nugalėtojo titulą ginantis Šiaulių „Vairo-Kalvio-Jupojos“ klubas užtikrintai laimėjo mažąjį miesto derbį prieš Šiaulių „Šiaulius“ 57:3.

„Šiauliai“ pirmieji surengė pavojingą ataką, kuri baigėsi tiksliu baudos smūgiu. Visgi tai ir buvo vieninteliai „Šiaulių“ taškai šiame mače. Vėliau iniciatyva priklausė „Vairo“ regbininkams, kurie nuolat didino pranašumą ir iškovojo dar vieną pergalę.

„Pirmo kėlinio pradžioje ir pabaigoje buvome šiek tiek pasimetę, žaidimas buvo išsibalansavęs. Dėl to varžovai turėjo savo momentų. Vėliau susiėmėme ir atlikome savo darbą. Pats rezultatas neatsipinti tikros situacijos aikštelėje, nes taip lengva nebuvo“, – sakė „Vairo-Kalvio-Jupojos“ žaidėjas Žilvinas Kungys.

„Žinojome, kad žaisti su čempionais bus sunku. Pralaimėjimas nėra toks skaudus, kai supranti, kad esi silpnesnis. Buvo ir gerų momentų, gerų minučių, o tai yra mums pozityvus pasiekimas“, – sakė „Šiaulių“ treneris Tomas Zibolis.

Šiaulių „Baltrex-Šiaulių“ klubas savo aikštėje 47:11 pranoko Kauno „Ąžuolą“. Po šios nesėkmės kauniečiai prarado viltis pakilti aukščiau penktosios vietos ir po ilgos pertraukos neprasibrovė tarp 4 stipriausių komandų.

Nors kauniečiams buvo būtina pergalė, daugkartiniai lygos čempionai „Baltrex-Šiauliai“ jau per pirmąsias 10 min. atitrūko net 21:0. Nors vėliau „Ąžuolas“ turėjo ir savo sėkmingų akimirkų, didesnės intrigos sukurti nebepavyko.

„Ąžuolo“ treneris Deonas Kayseris prisipažino, kad trys lengvi žeminimai rungtynių pradžioje praktiškai nulėmė rungtynių baigti. Jis pasidžiaugė, kad po šokio šalto dušo jo auklėtiniai nepalūžo ir pagal galimybes metė iššūkį rungtynių favoritams. Tuo tarpu žaidžiantysis „Baltrex-Šiaulių“ treneris Žygimantas Radžius jau dairosi į paskutines reguliariojo sezono rungtynes su Vilniaus „Geležiniu vilku“, kurios gali lemti galutinį išsidėstymą reguliariajame sezone.

Didžiausia šio sezono staigmena – „Geležinis vilkas“ – patyrė antrąją nesėkmę iš eilės. Vilniečiai išvykoje 21:35 pralaimėjo vicečempionei Garkalnės „Livonia“ (Latvija) ekipai.

Nors Latvijos klubas pirmas išsiveržė į priekį ir pirmavo visų rungtynių metu, „Geležinis vilkas“ nuolat varžovams kvėpavo į nugarą. Antrojo kėlinio viduryje šeimininkų persvara siekė tik 6 taškus (27:21). Visgi per likusį laiką Vilniaus ekipai taškų pelnyti nebepavyko.

„Pralaimėjome, todėl nesame patenkinti. Per daug lengvai leidome varžovams pelnyti taškus pirmajame kėlinyje. Trūko disciplinos. Neišnaudojome savo šansų, todėl ir teko pripažinti varžovų pranašumą“, – teigė žaidžiantysis „Geležinio vilko“ treneris Dovydas Taujanskas.

Likusiose turo rungtynėse Vilniaus „VRA-Tomosta“ savo aikštėje 21:31 pralaimėjo Kekavos „Miesnieki“ (Latvija) komandai ir liko turnyro lentelės dugne.

Į sėkmingą varžovų ataką dviem rezultatyviais išpuoliais atsakę vilniečiai laimėjo pirmą kėlinį 14:7, bet antroje mačo pusėje svečiai iš Latvijos vėl išsiveržė į priekį. Nors rezultatas vėliau vėl tapo lygus, mačo pabaigoje pergalę išplėšė „Miesnieki“.

Po rungtynių „VRA-Tomosta“ treneris Samas Hickery atvirai reiškė nepasitenkinimą teisėjavimu ir teigė, kad, jo nuomone, neteisingi švilpukai turėjo įtakos mačo baigčiai. Tuo tarpu „VRA-Tomosta“ žaidėjas Augustas Terleckas sakė, kad „Miesnieki“ komanda buvo tikrai iššūkis tiek savo žaidimu, tiek kilogramais.

„Pritrūko šiek tiek disciplinos ir koncentracijos. Kai tik atrasdavome savo žaidimą, tai viena klaidą viską nubraukdavo. Žinoma, įtakos turėjo ir karštas oras, ir tai, kad turime daug netekčių dėl traumų“, – teigė A. Terleckas.

Geriausiais žaidėjais pripažinti Enzo Baltramino („Livonia“), Arnas Urbonas („Baltrex-Šiauliai“), Donatas Vilimavičius („Vairas-Kalvis-Jupoja“), Karolis Liaukus („Ąžuolas“), Emilis Balodis („Miesnieki“), Dovydas Taujanskas („Geležinis vilkas“), Dominykas Matuzevičius („Šiauliai“) ir Augustas Terleckas („VRA-Tomosta“).

Baltijos regbio „Top“ lygos reguliarusis sezonas finišuos rugsėjo 23-24 dienomis. Tą savaitgalį „Šiauliai“ žais su „Livonia“, „Geležinis vilkas“ – su „Baltrex-Šiauliais“, „Ąžuolas“ – su „VRA-Tomosta“, o „Miesnieki“ – su „Vairu-Kalviu-Jupoja“.

Turnyro lentelė:

1. Šiaulių „Vairas-Kalvis-Jupoja“  26 tšk. (taškų santykis +166)
2. Garkalnės „Livonia“  24  (+54)
3. Šiaulių „Baltrex-Šiauliai“ 24  (+184)
4. Vilniaus „Geležinis vilkas“  18  (+42)
5. Kauno „Ąžuolas“  11  (+16)
6. Kekavos „Miesnieki“  10  (-108)
7. Šiaulių „Šiauliai“  6  (-207)
8. Vilniaus „VRA-Tomosta“  3  (-147).

Palikite komentarą