„Ąžuolo“ regbininkai „Top“ lygoje užėmė šeštąją vietą, „Šiauliai“ – septintąją

Savaitgalį Baltijos regbio „Top“ lygoje keturios silpniausios komandos išsidalino 5-8 vietas. Abejose rungtynėse netrūko atkaklios kovos iki paskutinių minučių.

Penktąją vietą šių metų turnyre užėmė Kekavos „MiesniekI“ (Latvija) klubas. Jis rungtynėse dėl 5-6 vietų išvykoje 37:28 (15:14) nugalėjo Kauno „Ąžuolo“ komandą.

Rungtynes sėkmingiau pradėjo kauniečiai, jau pirmosiomis minutėmis išsiveržę į priekį 7:0. Vėliau varžovai išlygino rezultatą, o kėlinio viduryje abi komandos dar sykį apsikeitė rezultatyviomis atakomis.

Antrajame kėlinyje „Ąžuolas“ buvo susikrovęs 13 taškų pranašumą (28:15), bet jo išsaugoti nesugebėjo. Latviai greitai surengė du rezultatyvius išpuolius ir sumažino atsilikimą iki minimumo. Likus žaisti mažiau nei 10 min. „Miesnieki“ išsiveržė į priekį 34:28 ir išsigelbėti Kauno ekipai nebepavyko.

„Surinkome daug stiprių žaidėjų ir labai norėjome sezoną baigti pergale. Visi žaidėjai parodė puikią formą“, – sakė „Miesnieki“ ekipos žaidėjas Andrejus Mantiniekas.

„Ąžuolo“ treneris iš PAR Deonas Kayseris apgailestavo dėl išsprūdusios pergalės, bet yra įsitikinęs, kad šie metai jaunai Kauno komandai padėjo sutvirtėti ir kitą sezoną Kauno klubas sugrįš dar stipresnis.

„Esu patenkintas rungtynių pradžia ir pirmosiomis 20 min. Deja, bet vėliau paleidome rungtynių kontrolę, darėme daug klaidų, kurios neleido išnaudoti galimybių pelnyti daugiau taškų. Dėl traumų mums trūko žaidėjų, o jauniems mūsų regbininkams pabaigoje buvo sunku atsilaikyti prieš gerokai galingesnius varžovus“, – kalbėjo D. Kayseris.

Geriausiais rungtynių žaidėjais išrinkti Domantas Bagužis („Ąžuolas“) ir Elmaras Šefanovskis („Miesnieki“).

Septintąją vietą „Top“ lygoje užėmė Šiaulių „Šiauliai“, kurie paskutinėse rungtynėse savo aikštėje 39:17 (17:17) įveikė aštuntoje pozicijoje likusią Vilniaus „VRA-Tomosta“ komandą.

Vilniečiai į šias rungtynes atsivežė tik 14 žaidėjų, todėl visą laiką žaidė mažumoje. Vėliau dėl traumos netekus dar vieno regbininko, teko žaisti 13 prieš 15. Visgi po nesėkmingos mačo pradžios vilniečiai nepalūžo ir įpusėjus mačui rezultatas buvo lygus. Visgi antroje pusėje jau išryškėjo „Šiaulių“ pranašumas.

„Dėl vėjo ir jo gūsių kai kuriose situacijoje buvo beveik neįmanoma žaisti. Pirmojo kėlinio pabaigoje apsipratome prie sąlygų ir supratome kaip reikia žaisti. Bėda, kad nedaug turėjome kamuolį. Antrajame kėlinyje žinojome ko laukti ir kaip žaisti. Bet kokiu atveju, pagarba vilniečiams už gerą kovą ir pamokas, ypač grumtynėse. Visą laiką smagu sezoną pabaigti pergale. Mums šie metai buvo ypač sudėtingi dėl didelio traumuotų žaidėjų skaičius. Tie, kas liko, parodė didelę širdį. Bet kokiu atveju, matau šviesią „Šiaulių“ ateitį“, – kalbėjo žaidžiantysis „Šiaulių“ treneris Tomas Zibolis.

„VRA-Tomosta“ žaidėjas Domantas Stravinskas teigė, kad komandai labiausiai pritrūko dviejų dalykų – žaidėjų ir noro.

„Visą sezoną bėdų šleifas vilkosi mus. Nepavydėtinas sezonas“, – reziumavo D. Stravinskas.

Geriausiais žaidėjais pripažinti Irmantas Rumbauskas („Šiauliai“) ir D. Stravinskas.

Ateinantį šeštadienį paaiškės „Top“ lygos čempionai ir prizininkai. Šiauliuose vyks intriguojantis „Pietinia derbis“ tarp Šiaulių „Vairo-Kalvio-Jupojos“ ir „Baltrex-Šiaulių“, o Latvijoje vyks akistata dėl bronzos medalių tarp Garkalnės „Livonia“ ir Vilniaus „Geležinio vilko“.

Palikite komentarą