Fantastišką „Pietinia derbį“ finale laimėjęs „Vairas-Kalvis-Jupoja“ 34-ą kartą tapo čempionu

Šeštadienį reto grožio drama finišavo Baltijos regbio „Top“ lygos sezonas. Čempiono titulą po dramatiškos ir atkaklios kovos apgynė Šiaulių „Vairo-Kalvio-Jupojos“ klubas, finale 15:10 (8:7) įveikęs amžinus savo priešininkus Šiaulių „Baltrex-Šiaulių“ regbininkus.

50-ies metų jubiliejų švenčiantis „Vairo-Kalvio-Jupojos“ klubas stipriausia Lietuvos komanda tapo net 34-ą sykį.

Po lietaus pažliugusioje aikštėje vyko itin graži ir atkakli kova. Komandos demonstravo itin kokybišką regbį, darė sąlyginai nedaug klaidų. Rungtynių pradžioje daugiau atakavo „vairiečiai“, tačiau pirmieji 15-ąją min. taškus pelnė „Baltrex-Šiauliai“, kai žeminimu pasižymėjo Vytaras Bloškys. Likus žaisti apie 10 min. iki pirmojo kėlinio pabaigos, Justinas Vasiliauskas sušvelnino „Vairo“ atsilikimą 5:7. Kėlinį užbaigė Donato Vilimavičiaus baudos smūgis, išvedęs „Vairą“ į priekį 8:7.

Antrojo kėlinio pradžioje „Baltrex-Šiauliai“ mėgino baudos smūgiais susigrąžinti persvarą. Nors vėjas buvo stiprus, galiausiai tą pavyko padaryti Armandui Kalinauskui (10:8). Rungtynių laikui artėjant prie 70-os min., įvyko lemiama mačo ataka. Skylėmis varžovų gynyboje pasinaudoję „Vairo-Kalvio-Jupojos“ regbininkai be didesnių problemų surengė rezultatyvų išpuolį, o kamuolį įskaitiniame plote prispaudė Jonas Mikalčius (13:10). Du taškus realizacijos smūgiu pridėjo D. Vilimavičius (15:10).

Per likusias minutes „vairiečiai“ sugebėjo saugoti kamuolį savo rankose ir taip sėkmingai „deginti“ laiką. „Baltrex-Šiauliai“ turėjo galimybę išsigelbėti tik paskutinėmis akimirkomis, tačiau rezultatyvios atakos jiems suregzti nepavyko.

„Finalas tikrai gražus, o kai laimi – jis dar gražesnis. Džiaugiamės. Oras nelepino, bet stengėmės, kovojome. Varžovai taip pat kovojo, pagarba jiems, – sakė „Vairo-Kalvio-Jupojos“ treneris Gediminas Marcišauskas. – Taktiškai tokioms šlapioms oro sąlygoms žaisti nesiruošėme, tik ryte padėliojome keletą aspektų. Abi komandos žinojo, kad nenorės žaisti regbio savo plotuose. Pirmojo kėlinio pirmoje pusėje su koja geriau žaidė varžovai, vėliau mes juos pasivijome. Ypač labai gerai sužaidėme su koja paskutinę minutę.“

„Baltrex-Šiaulių“ treneris Žygimantas Radžius teigė, kad jo komanda buvo nusiteikusi tokioms oro sąlygoms, nes orų prognozės tą rodė iš anksto.

„Ruošėmės tam, saugojome kamuolį, buvo ir gerų išsispyrimų, ir blogų. Žaidimas išties buvo apylygis, tik keletas kritinių klaidų lėmė pralaimėjimą. Lemiamas buvo paskutinis žeminimas, kai gynyboje nepersislinkome, o mūsų grumtynių žmonės jau buvo pavargę. Apskritai buvo sunkus sezonas, tik pusfinalyje surinkome optimalią sudėtį. Dabar po sezono gydysimės traumas, nes net septyni žmonės gulsis pas daktarus“, – pasakojo Ž. Radžius.

Geriausiu finalo žaidėju čempionų gretose pripažintas Kęstutis Marcišauskas, o „Baltrex-Šiaulių“ – Lukas Gylys.

Finalo rungtynėms teisėjavo arbitras iš Didžiosios Britanijos Hamishas Grantas, teisėjaujantis iš Anglijos „Premiership“ pirmenybėse.

Video: https://www.youtube.com/watch?v=wA-Ofh5aIGg

60-mečio proga – istorinė bronza vilniečiams

Vos trečiąjį sezoną Baltijos regbio „Top“ lygoje rungtyniaujantis Vilniaus „Geležinio vilko“ klubas iškovojo istorinius bronzos medalius.

Pirmą sykį tarp keturių stipriausių komandų patekę vilniečiai rungtynėse dėl trečiosios vietos 27:20 () palaužė praėjusių metų vicečempionę Garkalnės „Livonia“ ekipą.

Nors aikštė buvo šlapia ir klampi, tai nesutrukdė komandoms pademonstruoti rezultatyvų regbį. Pirmąjį žeminimą latviai pelnė jau pirmosiomis mačo minutėmis. Apsigynę nuo dar poros pavojingų atakų, „Geležinis vilkas“ perėmė iniciatyvą ir išsiveržė į priekį 7:5. Po dviejų Dovydo Taujansko baudos smūgių bei Lauryno Marcinkaus žeminimo svečiai pirmąjį kelinį laimėjo 20:5.

Antrojo kėlinio pradžioje „Livonia“ ėmė mažinti atsilikimą. Aštuonis taškus iš eilės pelnę latviai priartėjo iki 13:20. Vėliau žaidimas išsilygino, o smarki liūtis dar labiau apsunkino galimybes pelnyti taškus abiem komandoms. 70-ąją min. po gražios atakos žeminimą pelnė vilniečių narys Kristianas Jakuba, o sudėtingą realizacijos smūgį pataikė D. Taujanskas (27:13). Vėliau „Livonia“ ėmėsi lemiamo šturmo. Vieną rezultatyvią ataką latviams pavyko surengti, tačiau nuo paskutinių pavojingų „Livonia“ atakų „Geležiniui vilkui“ pavyko apsiginti, kas ir leido švęsti istorinę pergalę.

„Buvo labai sunkios rungtynės, prastos oro sąlygos, o pabaiga tokia, kad laimėti galėjo bet kuri komanda. Tokios oro sąlygos privertė žaisti trumpais perdavimais ir su dideliu kontaktu. Džiaugiuosi savo komanda, kad atsilaikėme prieš gerą žaidimą rodžiusią „Livonią“, – kalbėjo žaidžiantysis vilniečių treneris D. Taujanskas.

Geriausiais žaidėjais pripažinti Martinis Rundanis („Livonia“) ir D. Taujanskas.

Video: https://www.youtube.com/watch?v=IxrBWQGbgbg

Palikite komentarą