Lietuvos regbio rinktinė ilgą sezoną nusiteikusi užbaigti pergalingai

Lietuvos regbio rinktinė lapkričio 25 dieną išvykoje žais trečiąsias Europos čempionato „Trophy“ diviziono rungtynes su Čekijos komanda.

Abi komandos savo sąskaitoje turi po vieną pergalę ir pralaimėjimą, todėl šios rungtynės gali turėti didelę įtaką turnyro rikiuotėje. Lietuviai šiame cikle nugalėjo ukrainiečius ir pralaimėjo šveicarams, o čekai įveikė kroatus ir nusileido švedams.

„Esame patenkinti pirmosiomis dvejomis rungtynėmis. Komanda atrodo gerai, nes rudens ciklas gana ilgas ir buvo laiko susižaisti. Tik kelios klaidos mače su šveicarams sugriovė žaidimo ritmą, kur taip pat galėjome laimėti“, – sakė Lietuvos rinktinės trenerio Gedimino Marcišausko asistentas Žygimantas Radžius.

Čekijos rinktinės žaidimas pastaraisiais metais yra svyruojantis. Praėjusiais metais jie iš „Conference“ diviziono pakilo į „Trophy“.

„Tikslas yra vienas – parsivežti pergalę. Kitokių minčių negali būti. Čekai yra labai banguojanti komanda. Galbūt tai dėl daug traumų. Jie stiprūs ir grumtynėse, ir vėjerio pozicijoje, todėl mums tai bus rimtas jėgų išbandymas, juolab, kad čekai namuose visada gerai atrodo“, – teigė Ž. Radžius.

Lietuvos rinktinės sudėtis išliks panaši kaip praėjusiose rungtynėse.

„Pora žaidėjų negalės padėti dėl asmeninių priežasčių, bet juos pakeis ne prastesni regbininkai. Tikimės, kad pavyks išlaikyti savo braižą ir žaisti savo žaidimą“, – teigė Ž. Radžius.

Treneris pabrėžė, kad labiausiai jį šį rudenį džiugina stiprios lietuvių grumtynės, mat kilogramais daugelis varžovų turi pranašumą.

„Džiaugiamės grumtynių žaidimu, nes bijojome, kad mums šiek tiek trūksta svorio. Tinkamai atsistojus, galime atstovėti prieš galingus varžovus ir išsaugoti kamuolį. Nemažai rinktinės žaidėjų turi mažiau patirties, bet su kiekvienomis rungtynėmis jie vis labiau patiki savimi“, – pripažino Ž. Radžius.

Treneris sutinka, kad išlaikyti gerą formą ir sveikus kūnus tokiu periodu yra sudėtinga, nes kai kuriems žaidėjams sezonas tęsiasi jau 11 mėnesių, bet visus į priekį veda noras garsinti šalį ir parsivežti svarbią pergalę.

„Dauguma žaidėjų jau yra aplūžę, bet tai normalu, nes nemažai jų žaidžia nuo sausio mėnesio. Ciklas labai ilgas, yra nemažai mikro traumų, bet visi nori sužaisti gerai šias rungtynes, sėkmingai pabaigti ir ciklą ir pagaliau pailsėti“, – pridūrė Ž. Radžius.

Palikite komentarą