Lietuvos regbio rinktinių struktūrą papildė nauja komanda

Savaitgalį į Marijampolės maniežą vėl sugūžėjo dauguma geriausių Lietuvos regbininkų. Net keturios įvairaus amžiaus rinktinės tęsia pasiruošimo ciklus artėjant svarbiausiems sezono turnyrams vasarą.

Šeštadienį stovyklą surengė Europos čempionato elitiniame divizione besivaržanti Lietuvos jaunimo (iki 18 metų) rinktinė, treniruojama Justino Vasiliausko ir Audriaus Stonio. Kartu su jais sportavo ir bendraamžiai iš Latvijos, taip suteikiant daugiau žaidybinės praktikos.

Taip pat šioje stovykloje dalyvavo ir Lietuvos U16 vaikinų regbio-7 rinktinė. Tai yra naujovė Lietuvos rinktinių struktūroje.

Rinktinės tikslas – suburti ir motyvuoti jaunus talentus, kurie ne tik tobulėtų asmeniškai, bet ir, matant Europos regbio-7 tendencijas, tobulėtų kaip komanda, kuri netolimoje ateityje kausis Europos jaunimo regbio 7 čempionate. Šios rinktinės treneris – Armandas Kalinauskas.

Kaip teigė A. Kalinauskas, tarp šios rinktinės kandidatų yra žaidėjai iš Plungės, Kauno, Vilniaus ir trijų Šiaulių klubų. Pirmoje stovykloje sausio pradžioje buvo susirinkę 28 žaidėjai, antrojoje praėjusį savaitgalį – jau 20. Sekančioje stovykloje planuojama turėti 16 žaidėjų bei dar vienas žaidėjas prisijungs iš U18 komandos.

„Pirmojoje stovykloje Kaune stebėjome žaidėjų techniką ir žaidimo elementus. Fiksavome kaip jie suprantą patį regbį-7. Antroje stovykloje jau bandėme žaidėjus skirtingose pozicijoje nei jie žaidžia savo klubuose“, – sakė A. Kalinauskas.

Treneris džiaugiasi, kad perspektyvus jaunimas yra motyvuotas dirbti ir ateityje garsinti Lietuvos vardą.

„Stengiamės išskirti pagrindinius akcentus, kurie vyrauja ir vyresnėse Lietuvos rinktinėse. Akcentuojame visus žaidimo standartus – užribius, grumtynes, pradiniu smūgius, pražangas ir svarbiausią dalyką – gynybą. Džiugu matyti jaunus ir motyvuotus jaunuolius, kurie noriai dalyvauja stovyklose“, – kalbėjo A. Kalinauskas.

Jis taip pat dėkojo Lietuvos regbio federacijai už sudarytas sąlygas ir galimybes jaunuoliams ruoštis ateinančioms varžyboms, o ateityje prisijungti prie U18 rinktinės.

Vėliau jaunimą Marijampolėje pakeitė vyresnieji. Europos čempionato elitinio diviziono dalyvė Lietuvos vyrų rinktinė antrą kartą stovyklavo vadovaujant naujam treneriui iš PAR Paului Delportui. Kartu sportavo ir rezervinė Lietuvos U23 rinktinė, treniruojama Dovydo Taujansko.

Savo įgūdžius kartu tobulino 30 regbininkų.

Šiais metais Europos regbio-7 čempionatas šiemet susidės iš dviejų etapų. Pirmasis birželio 7-9 dienomis vyks Makarskoje (Kroatija), o antrasis – birželio 28-30 dienomis Hamburge (Vokietija).

Kita stovykla visoms minėtoms rinktinėms numatoma vasario 11 dieną.

Kitą savaitgalį – vasario 3-4 dienomis – į antrąją šių metų stovyklą rinksis Lietuvos moterų ir U18 merginų regbio-7 rinktinės.

Palikite komentarą