Šešios komandos Klaipėdoje stoja į kovą paplūdimio regbio „Top“ lygoje

Šeštadienį Klaipėdoje startuos trečiasis paplūdimio regbio „Top“ lygos sezonas. Šiemet sezoną sudarys du etapai, kurie abu bus surengti Klaipėdos paplūdimio sporto „GO arenoje“.

Šių metų turnyre, kurį organizuoja Lietuvos regbio federacija, dalyvaus šešios komandos – Šiaulių „Vairas-PRO BRO“, „Baltrex-Šiauliai“, Kauno „Ąžuolas“, Klaipėdos „Kuršiai“, Vilniaus „Geležinis vilkas“ ir Vilniaus „VRA-Tomosta“.

Dramatiškame praėjusių metų paplūdimio regbio „Top“ lygos čempionate triumfavo „Vairas-PRO BRO“, sidabro medaliai atiteko „Baltrex-Šiauliams“, bronzos – Klaipėdos „Kuršiams“.

Didžiausia žiemos paplūdimio regbio nauda – galimybė regbininkams įgyti pirmos šiemet žaidybinės patirties ruošiantis naujam sezonui.

„Šiomis pirmenybėmis mes norime paankstinti regbio sezoną. Tai tarsi įžanga į didžiojo regbio sezoną, kuris šiemet prasidės jau kitą mėnesį, kai kovo 16 ir 23 dienomis Lietuvos vyrų rinktinė žais Europos čempionato rungtynes su Kroatija (išvykoje) ir Švedija (namuose)“, – sakė „Top“ lygos vadovas Justinas Vasiliauskas.

Simboliška, kad stipriausios uždarų patalpų paplūdimio regbio čempionai paaiškės būtent Klaipėdoje, kur paplūdimio regbis turi giliausias tradicijas. „Kuršių“ klubo atstovas Tomas Binkevičius prisipažino, kad ši regbio forma per daugelį metų smarkiai pažengė į priekį profesionalumo prasme.

„Klaipėdiečiai buvo vieni iš pirmųjų paplūdimio regbio propaguotojų Lietuvoje, nes esame pajūryje. Tiesa, pirmieji čempionatai būdavo labiau kaip pramoga arba tiesiog proga visiems susitikti ir pabendrauti. Pastaruosius keletą metų paplūdimio regbis žiemą daugeliui komandų tapo pasiruošimo naujam sezonui pradžia ir požiūris tapo daug rimtesnis. Dabar jau visos komandos daugiau ar mažiau ruošiasi šiam turnyrui“, – kalbėjo T. Binkevičius.

Paplūdimio regbis pasižymi daug paprastesnėmis taisyklėmis, yra žaidžiama penki prieš penkis, o vienas mačas trunka du kėlinius po penkias minutes. Atitinkamai dėl to kažkiek išsilygina komandų pajėgumai, o tai leidžia tikėtis ir gana netikėtų rezultatų. Būtent „Kuršiai“, kurie įprastame regbyje nerungtyniauja „Top“ lygoje, žaisdami ant smėlio neretai kimba į atlapus ir tituluotiems Šiaulių regbio grandams.

„Kuršiai“ ne kartą žaidė lygiai su šiauliečiais ir neretai viską lemia vienas taškas ar viena klaida. Ant smėlio mes jaučiamės gana stiprūs, nes ypač vasaros periodu mes neretai treniruojamės paplūdimyje besiruošdami Lietuvos čempionatui, įprastai vykstančiam per Jūros šventę. Beje, Lietuvos paplūdimio regbio čempionatas Klaipėdoje nenutrūkstamai rengiamas jau 25 metus“, – prisiminė T. Binkevičius.

Ši regbio forma dar pasižymi keitimų gausa. Čia keitimų skaičius nėra ribojamas, o kaip sako T. Binkevičius, kartais komandos taiko ledo ritulio taktiką – vienu metu pakeičia visą sudėtį.

„Paplūdimio regbis – labai paprastas žaidimas. Čia nėra visokių galvos skausmų, susijusių su grumtynėmis ar kitomis standartinėmis situacijomis. Žinoma, šiame sporte taip pat reikia sustabdyti žaidėją, o tą galima padaryti dviem būdais – išstumiant jį į užribį arba tiesiog užgriebiant. Tiesa, jeigu žaidėjas pagaunamas ore arba stovint, jis turi galimybę greitai perduoti kamuolį komandos draugui. Tai toks specifinis dalykas, bet kai kurios komandos tą sėkmingai išnaudoja“, – aiškino T. Binkevičius.

Antrasis ir paskutinis „Top“ lygos etapas bus surengtas vasario 16 dieną toje pačioje „GO arenoje“.

Pirmajame etape šeštadienį A grupėje žais „Geležinis vilkas“, „VRA-Tomosta“ ir „Vairas-PRO BRO“, B grupėje – „Kuršiai“, „Ąžuolas“ bei „Baltrex-Šiauliai“. Turnyras startuos 13 val., o finalinės kovos prasidės 15.15 val.

Abiejuose etapuose bus žaidžiama pogrupiuose po tris komandas, vėliau vyks pusfinalis ir finalai. Susumavus etapų rezultatus, paaiškės paplūdimio regbio „Top“ lygos čempionai.

Sekmadienį uždarų patalpų paplūdimio regbio sezoną pradės ir jaunieji sportininkai. Toje pačioje „GO arenoje“ vyks paplūdimio regbio turnyras U-18, U-16, U-14, U-12 amžiaus grupių komandoms.

Palikite komentarą