Lietuvos regbio rinktinė pasitinka žūtbūtinį etapą Europos čempionate

Lietuvos vyrų regbio rinktinė dvejomis rungtynėmis kovo 16 ir 23 dienomis baigs ciklą antrajame pagal pajėgumą Europos čempionato „Trophy“ divizione. Vieną pergalę per pirmąsias trejas rungtynes iškovoję lietuviai šiuo metu divizione užima priešpaskutinę – penktąją – vietą, todėl kiekviena pergalė leistų ne tik pasigerinti poziciją, bet ir išvengti baisiausio scenarijaus – iškritimo į žemesnį divizioną.

Ateinantį šeštadienį, kovo 16 dieną, Lietuvos regbininkai išvykoje žais su Kroatijos komanda.

Tiek Lietuva, tiek pozicija aukščiau esanti Kroatija, savo sąskaitose turi po vieną pergalę, tačiau kroatai per trejas rungtynes pelnė du papildomus taškus, todėl su 6 taškais lenkia mūsiškius (4 tšk.).

Kovo pradžioje Gedimino Marcišausko treniruojama Lietuvos regbio rinktinė viešėjo Lenkijoje, kur sužaidė draugiškas rungtynes su „MKS Pogon Awenta“ ir „Orkan Sochaczev“ ekipomis.

„Pasiruošimas vyksta. Ne taip sklandžiai kaip norėtume, bet vyksta. Į Lenkijoje vykome ne pilna sudėtimi su tam tikromis paieškomis. Turėjome gerus testus prieš Lenkijos ekipas. Geras sparingas, kietas regbis. Mūsų nauji ir jauni žaidėjai įgavo reikalingos patirties. Ruošiantis mačui su kroatams, turime spragų, ypač grumtynių saugo pozicijoje, kur trūksta lygiaverčio pakeitimo. Bandome suktis iš situacijos, įtraukti jaunus žaidėjus. Žvelgiant iš perspektyvos, tai viskas turėtų būti gerai, bet reziumuojant, tai suolas nėra ilgas“, – kalbėjo G. Marcišauskas.

Treneris neslepia, kad šiame periode Lietuvos rinktinei dėl traumų ir kitų priežasčių trūks ne vieno patyrusio žaidėjo. Pasak jo, tai yra natūralus procesas.

„Suprantama, kad žaidimo kokybė gali nukentėti, tačiau ateičiai šis procesas išeis į naudą“, – sakė jis.

Šios dvi komandos tarpusavyje susitiko Šiauliuose. Praėjusio „Trophy“ diviziono ciklo rungtynėse lietuviai kroatams pralaimėjo po dramatiškos kovos 37:39. Paskutines rungtynes lietuviai žais kovo 23 dieną namuose su Švedijos rinktine, kuriai taip pat buvo nusileista prieš metus.

G. Marcišauskas neslepia, kad pavasarinis periodas Lietuvos regbininkams nėra parankus, nes mūsų šalyje sezonas dar nėra prasidėjęs.

„Mūsų infrastruktūra ir oras nelepina, todėl nedaug ką galime atlikti pilnų matmenų aikštelėse. Panaši situacija yra ir Švedijoje, o būtent su švedais žaisime paskutines rungtynes. Tuo tarp Kroatijoje viskas šiek tiek kitaip. Ten tikimės pirmo ir sunkaus mačo. Į Kroatiją vyksime kovoti ir laimėti, bet, žinoma, namie žaisti visada maloniai. Dėl to, žvelgiant į antrą mačą, sieksime žūtbūt atsirevanšuoti švedams“, – kalbėjo G. Marcišauskas.

Lietuvos vyrų rinktinės Achilo kulnas pastaraisiais metais yra masės trūkumas. Būtent tą dažniausiai siekia išnaudoti varžovai.

„Pastaraisiais metais mūsų komanda pasižymi tuo, kad yra greita ir mobili. Laikomės savo žaidimo plano ir stengiamės žaisti gyvą ir greitą regbį. Turiu pripažinti, kad standartuose nesame stipriausi“, – teigė G. Marcišauskas.

Treneris atskleidė, kad minimalus planas per šį ciklo finišą yra viena pergalė, nes tai garantuotų išlikimą „Trophy“ divizione. Tam tikslui pasiekti didžiausias viltis suteikia žaidėjų atsidavimas ir noras.

„Per žiemą žaidėjai tikrai netinginiavo ir visi yra išsiilgę regbio. Visi nori tikro regbio stadione. To labai laukiame. Matau didelį norą ir tuo džiaugiamės. Bandysime nenuvilti sirgalių ir laimėti. O kaip seksis, labai greitai pamatysime“, – pabrėžė G. Marcišauskas.

„Trophy“ divizione pirmauja Šveicarijos rinktinė, jau užsitikrinusi kelialapį į aukštesnį divizioną. Antroje vietoje rikiuojasi Čekijos komanda, trečioje – Švedija.

Palikite komentarą