Mėnuo iki Europos čempionato: Lietuvos regbininkai žavisi trenerio iš PAR įvestomis naujovėmis

Jau po mėnesio Lietuvos vyrų regbio-7 rinktinė pradės kovą elitiniame Europos čempionato „Championship“ divizione. Pirmasis pirmenybių etapas birželio 7-9 dienomis bus surengtas Makarskoje (Kroatija).

Pasibaigus intriguojančiam Lietuvos regbio-7 čempionatui, geriausi šalies žaidėjai Klaipėdoje rinkosi į dar vieną treniruočių stovyklą, kur klausėsi specialisto iš PAR Paulo Delporto nurodymų. Treneris sako, kad kiekvienoje stovykloje labiausiai nori matyti regbininkų kovingą dvasią.

„Stovyklą pradėjome gražiai ir lengvai. Žiūrėjome pasaulio serijos rungtynes tarp Didžiosios Britanijos ir Airijos, o tai buvo gana naudinga, nes su britais žaisime Europos čempionato grupėje. Tuomet pasidalinome komandomis ir stengėmės išpildyti įvairius elementus. Kadangi po Lietuvos čempionato žaidėjai buvo pavargę, stovykloje galėjome imituoti Europos čempionatą, kur teks žaisti kasdien. Man buvo džiugu girdėti, kad žaidėjai liko patenkinti šia patirtimi“, – kalbėjo P. Delportas.

Lietuvos rinktinės kandidatai prisipažįsta, kad naujas treneris įvedė nemažai naujovių, kurios leidžia tikėtis pozityvių rezultatų.

„Treneris įnešė mums galbūt nepatogių dalykų, kas priverčia mus išeiti iš komforto zonos. Kadangi turėjome treniruotę iškart po Lietuvos čempionato finalinio turo, tai ji buvo tarsi Europos pirmenybių simuliacija. Turėjome verstis per save, sportuoti dar vieną dieną, o būtent toks grafikas ir lauks Europos čempionate. Turime daug naujų dalykų, kurių anksčiau nesame darę, todėl tai leidžia visiems tobulėti. Įspūdžiai tikrai geri“, – kalbėjo Lietuvos rinktinės kapitonas Tautvydas Krasauskas.

Lietuvos rinktinės treneris P. Delportas yra rungtyniavęs vienoje stipriausių pasaulyje PAR rinktinėje (dar vadinama „Springboks“. Jis žaidė toje pačioje gynėjo pozicijoje kaip ir T. Krasauskas, todėl pastarajam gali perteikti išties įspūdingą patirties bagažą.

„Jis turi tokių patarimų, kurie leidžia daug ką išmokti, ypač kalbant apie aikštės matymą arba puolimo struktūrą. Iš tiesų per treniruotes daug dėmesio skiriame baziniams dalykams, pavyzdžiui, tiksliam perdavimui, kuris leistų išvesti žaidėjus į patogias pozicijas ir tuo pačiu suteiktų galimybę pelnyti taškus“, – pasakojo T. Krasauskas.

Pats Lietuvos rinktinės treneris P. Delportas liko sužavėtas dramatišku mūsų šalies regbio-7 čempionatu, kuriame net trys komandos iki paskutinės akimirkos pretendavo į aukso medalius, o nugalėtojais po 18 metų pertraukos tapo Kauno „Ąžuolo“ regbininkai.

„Dvi Lietuvos čempionato savaitės buto išties nuostabios. Praleidau daug laiko skirtinguose miestuose ir stebėjau vaikinų treniruotes. Ir, žinoma, Lietuvos regbio-7 pirmenybių lygis buvo labai aukštas. Manau, kad buvo įdomus sprendimas kai kurioms komandoms pasikviesti gero lygio užsieniečius. Tuo pačiu buvo labai malonu stebėti kaip atrodo daugiausiai lietuviais besiverčiančios komandos kaip „Baltrex-Šiauliai“, kur talentingas jaunimas turėjo daug galimybių parodyti save. Galiu pasidžiaugti, kad turėjau galimybė stebėti Lietuvos regbio talentus ir esu patenkintas jų forma“, – teigė P. Delportas.

Treneris neslepia, kad Lietuvos komanda turi netekčių – kai kurie žaidėjai gydosi smulkias traumas, apie kai kuriuos dar laukiama gydytojų verdikto.

„Kai kurie žaidėjai sugrįžo į rikiuotę ir jie iškart rodo gerą formą. Manau, kad pasiteisino mūsų sprendimas pasiruošimo metu suburti 20 žaidėjų vyrų komandai, o dar 15 sportuoja su U23 rinktine. Turime pakankamai apsaugos, kad išlaikytume stiprią komandą. Stebėsime žaidėjus ir stengsimės juos prižiūrėti per artimiausias savaites. Apskritai, manau kad dauguma vaikinų jau dabar yra geros formos, o Europos čempionatui surinksime didžiąją dalį geriausių regbininkų“, – pasakojo P. Delportas.

Gegužės pabaigoje Lietuvos regbininkų dar laukia išvyka į Benidormą (Ispanija), kur vyks draugiškas turnyras.

„Nors ir turime nemažai traumų, nuotaikos yra pozityvios. Visi vyrai labai stengiasi, deda papildomas pastangas, nori žaisti. Norime žaisti ir laukiame turnyro Ispanijoje, kad galėtume pasibandyti save prieš Europos čempionatą“, – pabrėžė T. Krasauskas.

Antrasis ir paskutinis Europos čempionato „Championship“ diviziono etapas bus surengtas birželio 28-30 dienomis Hamburge (Vokietija). Praėjusiais metais Lietuvos regbininkai Europos čempionate užėmė dešimtąją vietą.

Palikite komentarą