PAR komandą įspūdingai nugalėjusi Lietuvos regbio-7 rinktinė – tarptautinio turnyro Ispanijoje prizininkė

Europos čempionatui besiruošianti Lietuvos vyrų regbio-7 rinktinė antrus metus iš eilės tapo Vilachojosoje (Ispanija) vykstančio „Costa Blanca Rugby Seven‘s“ turnyro prizininke.

Praėjusiais metais tapę turnyro vicečempionais, šįkart Lietuvos regbininkai pasidabino bronzos medaliais.

„Šiame turnyre mūsų tikslai buvo padirbėti su mūsų kombinacijomis, pasitikrinti savo roles ir ryšį bei suteikti galimybę visiems 13 žaidėjų pažaisti kartu. Be to, nuo to laiko, kai aš atvykau į Lietuvą, pakeitėme keletą dalykų, ypač gynybos sistemą, ties kuria daug dirbame. Svarbu tai, kad Ispanijoje galėjome pasivaržyti Europos čempionato krūviu, nes jame taip pat reikės žaisti daug rungtynių per porą dienų. Kalbant apie techniką, tai stengėmės susitvarkyti bazinius dalykus“, – pasakojo Lietuvos rinktinės treneris Paulas Delportas.

Vyrų turnyre iš viso dalyvavo 12 komandų. C grupės starte Lietuvos rinktinė 5:24 nusileido „Welsh Wizards“ (Velsas) ekipai.

Antrosiose rungtynėse lietuviai pademonstravo fantastišką kovingumą ir 20:19 sugebėjo įveikti „All Stars“ komandą iš Pietų Afrikos (PAR).

Antrajam kėliniui einant į pabaigą, lietuviai atsiliko 10:19, tačiau tuomet žeminimą atliko Arnas Prielaidas, o mūsiškiai, taupydami laiką, atsisakė atlikti realizacijos smūgį bei išsaugojo galimybę surengti dar vieną ataką. Po puikaus Donato Vilimavičiaus kamuolio išspyrimo, Lietuvos regbininkai sugebėjo iškart jį perimti, tas pats D. Vilimavičius atliko puikų perdavimą Karoliui Liaukui ir pastarasis įveikė varžovų gynybą bei pelnė pergalingą žeminimą (20:19).

Video: https://www.youtube.com/live/7a1IagG3jlg?t=165s

Paskutinėse grupės rungtynėse Lietuvos rinktinė 42:7 sutriuškino kroatus ir, užėmusi antrąją vietą, pateko į ketvirtfinalį.

Ketvirtfinalyje Lietuvos komanda 28:5 nepaliko vilčių Švedijos ekipai. Vienintelius taškus švedai pelnė pačioje mačo pabaigoje, kai jau viskas buvo aišku.

Lietuvos rinktinei 6 taškus realizacijos smūgiais pelnė D. Vilimavičius, po 5 – Kęstutis Karbauskas, Dovydas Taujanskas, Eimantas Bagarauskas ir Paulius Sugintas, 2 – Arnas Prielaidas.

Video: https://youtu.be/12MmPn_D9R8?t=10842

Pusfinalyje Lietuvos regbininkai po atkaklios kovos 5:14 nusileido vėliau turnyro čempione tapusiai Sakartvelo rinktinei.

Rungtynių pradžioje lietuviai pirmieji prispaudė kamuolį varžovų įskaitiniame plote, bet teisėjai nusprendė, kad mūsiškiai pažeidė taisykles, todėl taškai nebuvo įskaityti. Galiausiai dvi atakas surengę kartvelai atitrūko 14:0.

Antrajame kėlinyje lietuviai siekė pasivyti varžovus ir turėjo žaidybinį pranašumą. Po Armando Kalinausko žeminimo lietuviai priartėjo iki 5:14 ir dar turėjo kiekybinę persvarą. Deja, bet sėkmingai užbaigti rungtynes Lietuvos rinktinei nepavyko.

Video: https://youtu.be/gF2scnwDLWg?t=2524

Dėl trečiosios vietos lietuviai turėjo žaisti su „Welsh Wizards“ komanda, tačiau pastaroji atsisakė paskutinio mačo, todėl Lietuvos regbininkams atiteko bronzos medaliai.

„Galiu pasidžiaugti, kad mūsų išsispyrimai buvo labai geri. Manau, kad neturėsime galimybių žaisti savo grumtynių žaidimo, todėl turėsime į tai atsižvelgti. Užribio žaidimas taip pat mane tenkino, kaip ir tinkamų sprendimų priėmimas. Akivaizdu, kad dar turėsime padirbėti su žaidimu vienas prieš vieną bei smūgiais koja. Apibendrinant, džiaugiuosi, kad Ispanijoje įvykdėme išsikeltus uždavinius bei po truputį perprantame mano gynybos sistemą. Rezultatai, šiuo atveju, nebuvo svarbiausi“, – aiškino P. Delportas.

Treneris pabrėžė, kad visi 13 žaidėjų puikiai atrodė individualiai, o taip pat ir komandiškai.

„Pirmosiose rungtynėse buvome šiek tiek išsigandę ir su tuo taip pat turėsime padirbėti, bet vėliau vaikinai kovojo tikrai pagirtinai. O tai nėra lengva po pirmo pralaimėjimo. Žaidimas su tokiomis stipriomis komandomis mums suteikė labai geros patirties. Antrą dieną likau sužavėtas rungtynėmis su Švedija. Žaidėme iš esmės taip, kaip ir tarėmės.

Buvo smagu žaisti su Sakartvelu. Ši šalis  turi labai gerą regbio programą, o rinktinė kurį laiką rungtyniavo Pasaulio regbio „Challenger“ serijoje ir yra įgijusi labai daug aukšto lygio patirties. Labai gerai, kad galėjome su jais pasilygiuoti. Manau, kad Lietuvos regbininkai žaidė su Sakartvelu tikrai konkurencingai. Bendrai esu labai patenkintas mūsų pasirodymu, o aš pats gavau daugiau informacijos apie Europos regbį bei kitų šalių žaidimą“, – pabrėžė P. Delportas.

Šiame turnyre traumą patyrė Lietuvos rinktinės narys P. Sugintas. Išsamesnis jo traumos pobūdis paaiškės atlikus tyrimus.

Turnyro finale Sakartvelo rinktinė 15:12 palaužė „Viator“ (Ispanija) klubą.

Lietuvos vyrų regbio-7 rinktinė Europos čempionato elitinio „Championship“ diviziono turnyrą pradės birželio 7-9 dienomis Makarskoje (Kroatija), o antrasis etapas bus surengtas birželio 28-30 dienomis Hamburge (Vokietija).

Palikite komentarą