„Ąžuolo“ regbininkai išgyveno trilerį Latvijoje, Šiaulių grandai vargo su vilniečiais

Savaitgalį Baltijos regbio „Top“ lygoje vyko antrasis turas, padovanojęs dar ketverias įdomias rungtynes.

Didžiausios dramos šįkart vyko Latvijoje, kur sunkią pergalę iškovojo vicečempionas Kauno „Ąžuolas“, o „Šiauliai“ turėjo pripažinti varžovų pranašumą. Tuo tarpu Šiaulių regbio flagmanai – „Baltrex-Šiauliai“ ir „Vairas-Kalvis-Jupoja“ – susidūrė su Vilniaus komandų pasispardymais.

Uogres „Livonia“ – Kauno „Ąžuolas“ 32:41 (20:26)

Svečiai sėkmingiau pradėjo rungtynes ir įpusėjus pirmam kėliniui pirmavo 19:3. Vėliau skirtumas siekė 18 taškų (26:8), tačiau paskutinėmis pirmo kėlinio minutėmis „Livonia“ regbininkai surengė dvi rezultatyvias atakas ir sumažino atsilikimą iki 6 taškų (20:26).

71-ąją min. Latvijos klubas išsiveržė į priekį 32:31 ir gelbėtis jau teko kauniečiams. 76-ąją min. po gražaus reido žeminimą pelnė Eimantas Bagarauskas, vėliau pridėjęs dar du taškus už realizacijos smūgį. Paskutinėmis minutėmis „Ąžuolas“ atlaikė varžovų šturmą, o mačą užbaigė tiksliu baudos smūgiu.

„Tikėjomės sunkių rungtynių. Turime daug jaunų žaidėjų ir norėjau pamatyti, kaip jie reaguoja į spaudimą. „Livonia“ atrodė puikiai. Man patinka darbas, kurį atlieka jų naujas treneris. Jų žaidime atsirado daugiau struktūros. Dėl esu labai patenkintas savo vaikinais ir pasiekta pergale“, – sakė „Ąžuolo“ treneris Linas Naujalis.

Treneris pridūrė, kad per trumpą pertrauką lygoje leis žaidėjams kiek pailsėti, taip pat išsigydyti mikro traumas. „Sezonas ilgas, bet dabartiniu augimu patenkintas, džiaugiuosi vyrų atsidavimu“, – teigė jis.

Geriausiais rungtynių žaidėjais pripažinti Tomas Davidsonas („Livonia“) ir Karolis Liaukus („Ąžuolas“).

„Ąžuolui“ tai buvo antroji pergalė, o „Livonia“ komandai – pirma nesėkmė.

Vilniaus „VRA-Tomosta“ – Šiaulių „Baltrex-Šiauliai“ 17:47 (3:26)

Čempionų titulą ginantys Šiaulių „Baltrex-Šiaulių“ regbininkai iškovojo pergalę Vilniuje, bet neturėjo lengvo pasivaikščiojimo. Greitu žeminimu rungtynes pradėję šiauliečiai vėliau susidūrė su aršiu vilniečių pasipriešinimu.

Tiesa, dažnų varžovų klaidų Vilniaus ekipos žaidėjai neišnaudodavo puolime, todėl po pirmo kėlinio jie atsiliko 3:26. Antrajame kėlinyje „VRA-Tomostai“ galiausiai pavyko pralaužti varžovų gynybą. Komandoms apsikeitus rezultatyviomis atakomis, mače vis dar ruseno intriga – 17:33.

Tik likus žaisti apie 15 min. „Baltrex-Šiauliai“ pagaliau padidino atotrūkį, o staiga užklupęs smarkus lietus paskutines minutes pavertė labai sudėtingomis abiem komandoms. Su lietumi taip pat geriau susitvarkė šiauliečiai, pridėję dar vieną žeminimą.

„Pasiekta pergalė ir tiek. Nežinau, ar kažką gero galime pasiimti iš šių rungtynių. Leidome pažaisti jaunimui, bet gerų dalykų labai mažai. Atrodo, kad treniruojamės, bet klaidų vis dar labai daug. Nerandame dar savo žaidimo“, – sakė „Baltrex-Šiaulių“ treneris Žygimantas Radžius.

„VRA-Tomosta“ treneris Vidmantas Valys sako, kad didelį klaidų skaičių lėmė didelis skubėjimas.

„Skirtumas tas, kad mes neišnaudojome jų klaidų, o jie mūsų išnaudojo. Varžovų pranašumas tuo ir pasireiškė. Mūsų žaidimas buvo geresnis negu pirmajame ture Latvijoje. Turėsime dabar ką taisyti. Džiugu, kad dingo karštis ir pabaigoje atsirado gaivi mintis žaidime“, – teigė V. Valys, neslepiantis minčių jau kitame ture įkąsti kitam Šiaulių superklubui – „Vairui-Kalviui-Jupojai“.

Geriausiais mačo žaidėjais tapo Mantas Butkevičius („VRA-Tomosta“) bei Donatas Trumpickas („Baltrex-Šiauliai“).

„Baltrex-Šiauliai“ savo sąskaitoje turi abejas laimėtas rungtynes, o „VRA-Tomosta“ dar priversta laukti pirmųjų taškų.

Šiaulių „Vairas-Kalvis-Jupoja“ – Vilniaus „Geležinis vilkas“ 34:6 (10:3)

Labiausiai tituluotas Lietuvos regbio klubas sulaukė rimto pasipriešinimo iš „Geležinio vilko“. Įtemptame pirmajame kėlinyje šiauliečiai per vargus surengė dvi rezultatyvias atakas, o kėlinį užbaigė pirmasis tikslus „Geležinio vilko“ baudos smūgis (10:3).

Tik persiritus antrajam kėliniui į antrą pusę, „Vairas-Kalvis-Jupoja“ atitrūko 20:6. Mačo pabaigoje Vilniaus ekipos žaidėjams pristigo disciplinos, kas kainavo net dvi geltonas korteles ir tuo pasinaudoję šiauliečiai padidino pranašumą.

„Regbis toks žaidimas, kur pagrinde visą darbą atlieka grumtynes, o taškus pelno greitieji žaidėjai. Šįkart negalima sakyti, kad viską padarė grumtynės, bet reikėjo daug dirbti. Savo planą įgyvendinome tiek, kiek leido varžovas. Jau eilę metų grumtynės yra mūsų stiprybė, todėl stengiamės tai išnaudoti. Treneris tikrai nėra patenkintas rungtynėmis, tikrai dar turime ką gerinti“, – sakė „Vairo-Kalvio-Jupojos“ kapitonas Paulius Strigūnas.

„Žinojome, kad „Vairas“ turi stiprias grumtynes, o mes šioje vietoje turime šiek tiek traumų. Tikslas buvo kiek įmanoma ilgiau atsilaikyti. Mačo pabaigoje jiems pavyko sutraukti mūsų gynybą bei išnaudojo erdves kraštuose. Visgi esu labai patenkintas savo komanda, nes didžiąją dalį niekuo nenusileidome varžovams“, – kalbėjo žaidžiantysis „Geležinio vilko“ treneris Dovydas Taujanskas.

Geriausiais žaidėjais pripažinti Domas Kungys („Vairas-Kalvis-Jupoja“) ir Laurynas Marcinkus („Geležinis vilkas“).

„Vairas-Kalvis-Jupoja“ laimėjo antrąsias rungtynes, o „Geležinis vilkas“ lieka be pergalių.

Kekavos „Miesnieki“ – Šiaulių „Šiauliai“ 8:3 (0:0)

Dar vienas antro turo mačas vyko Latvijoje. Čia susitiko dvi pirmajame ture be pergalių likusios komandos. Kietose ir atkakliose rungtynėse per pirmą kėlinį pasižymėti nepavyko nei vienai komandai.

Vienintelį žeminimą šiose rungtynėse sugebėjo atlikti šeimininkai. Taip pat komandos apsikeitė tiksliais baudų smūgiais. Nors šiauliečiai turėjo ne vieną galimybę išlyginti ar net persverti rezultatą, klaidos neleido to padaryti.

„Pagrindinė pergalė priežastis – labiau norėjome laimėti. Šiuo metu turime nemažai traumuotų startinės sudėties žaidėjų, todėl ateityje su jų pagalba tikimės būti stipresni“, – sakė „Miesnieki“ žaidėjas Emils Cėburs.

„Pralaimėjimo priežastys gana aiškios – nesužaidėme ten, kur reikėjo sužaisti. Reikėjo atakose neskubėti, žaisti ramiau ir paprasčiau. Mums vis dar trūksta susižaidimo“, – sakė „Šiaulių“ ekipos regbininkas Dominykas Matuzevičius.

Geriausiais žaidėjais pripažinti Justinas Mėlinis („Šiauliai“) ir Leno Bramanis („Miesnieki“).

Dabar Baltijos regbio „Top“ lygoje bus vienos savaitės pertrauka, o trečiasis turas vyks rugpjūčio 20-21 dienomis.

Palikite komentarą