Regbio „Top“ lygoje – skambi „Geležinio vilko“ pergalė Latvijoje ir nesulaikomi lyderiai

Savaitgalį po savaitės pertraukos buvo pratęstas Baltijos regbio „Top“ lygos sezonas. Trečiajame ture gana netikėtą pergalę iškovojo Vilniaus „Geležinis vilkas“. Tik praėjusiais metais lygoje debiutavę vilniečiai išvykoje įveikė praėjusiame sezone pusfinalį pasiekusią Garkalnes „Livonia“ (Latvija) ekipą.

Tuo tarpu trečiąsias pergales iš tiek pat galimų pasiekė trys pirmaujančios ekipos – Šiaulių „Baltrex-Šiauliai“, Kauno „Ąžuolas“ ir Šiaulių „Vairas-Kalvis-Jupoja“.

Garkalnes „Livonia“ – Vilniaus „Geležinis vilkas“ 24:34 (18:10)

Vilniaus „Geležinio vilko“ regbininkai pateikė vieną didžiausių staigmenų šiame sezone. Išvykoje su pajėgia Garkalnes „Livonia“ ekipa žaidę vilniečiai iškovojo pirmąją sezono pergalę ir iškart priartėjo prie lyderių ketvertuko.

Šeimininkai rungtynių pradžioje pabandė pateisinti favoritų statusą ir pirmo kėlinio viduryje pirmavo 12:0, o pirmą kėlinį laimėjo 18:10.

Nors antrojo kėlinio pradžioje šeimininkai dviem baudos smūgiais dar išlaikė pranašumą savo rankoje, sulaikyti įsibėgėjusius „vilkus“ jiems darėsi vis sunkiau. Po Donato Banevičiaus žeminimo vilniečiai išsiveržė į priekį 25:24, o vėliau surengė dar vieną ataką ir įgijo 10 taškų persvarą, kurią išsaugojo iki finalinio švilpuko.

„Pirmosios 20 minučių buvo labai prastos, darėme labai daug klaidų, bet svarbiausia jog nepasidavėme, laikėmės kartu, grįžome prie savo žaidimo braižo. Tai leido mums pelnyti taškus ir galiausiai laimėti rungtynes, – kalbėjo žaidžiantysis „Geležinio vilko“ treneris Dovydas Taujanskas. – Puikiai žaidė mūsų grumtynių žmonės, kurie ir suteikė mums galimybes pelnyti taškus. Tai buvo raktas į pergalę.“

Geriausiais mačo žaidėjais pripažinti Francisco Appletonas („Geležinis vilkas“) bei Donovanas Du Randtas („Livonia“).

Kekavos „Miesnieki“ – Kauno „Ąžuolas“  20:43 (17:26)

„Top“ lygos vicečempionai Kauno „Ąžuolo“ regbininkai pratęsė pergalių seriją, iškovodami pergalę Baldonėje (Latvija).

Mačas „Ąžuolui“ prasidėjo nelengvai – šeimininkai pirmajame kėlinyje pirmavo 17:5. Visgi tuomet Kauno komanda per 15 min. pelnė 21 tašką ir išsiveržė į priekį 26:17. Antrajame kėlinyje „Ąžuolas“ surengė dar porą rezultatyvių atakų ir neleido varžovams sugražinti intrigos.

Prieš rungtynes kauniečių treneris Linas Naujalis sakė, kad jo komandai tai kol kas bus didžiausias iššūkis šiame sezone

„Pritrūkome įgūdžių gindamiesi galinėje linijoje, leidome varžovams ilgai kontroliuoti kamuolį ir dėl to praleidome taškus. Bet kokiu atveju mūsų vaikinams yra naudinga gauti šiek tiek spaudimo. Džiaugiuosi, kad pavyko su tuo susitvarkyti ir pasiekti pergalę. Taip pat smagu, kad atlikome pakankamai žeminimų ir pelnėme 5 taškus. Dėl to diena mums buvo gera“, – sakė L. Naujalis.

Treneris taip pat pridūrė, kad labai svarbu yra gerinti žaidėjų psichologinį nusiteikimą.

Geriausiais rungtynių žaidėjais paskelbti Elmaras Šefanovskis („Miesnieki“) ir Eimantas Bagarauskas („Ąžuolas“).

Vilniaus „VRA-Tomosta“ – Šiaulių „Vairas-Kalvis-Jupoja“ 16:28 (11:13)

Atkaklios rungtynės vyko Vilniaus Vingio parko regbio stadione, kur vietos „VRA-Tomostos“ komanda metė rimtą iššūkį Šiaulių „Vairui-Kalviui-Jupojai.

Pirmieji žeminimą šiame susitikime atliko šiauliečiai, bet du baudos smūgius realizavę šeimininkai neleido jiems toli atitrūkti. Pirmo kėlinio pabaigoje kamuolį varžovų įskaitiniame plote prispaudė ir vilniečiai, todėl įpusėjus mačui, „vairiečiai“ pirmavo tik 2 taškais.

Antrojo kėlinio pradžioje po labai apmaudžios „VRA-Tomostos“ klaidos svečiai padidino atotrūkį iki 23:11. Vėliau „Vairas-Kalvis-Jupoja“ pelnė dar 5 taškus ir ėmė kontroliuoti rungtynių eigą. Vilniečiams pabaigoje pavyko atsakyti tik paguodos rezultatyvia ataka.

„Abi komandos šiandien žaidė po 40 min. Visų rungtynių vienodai sužaisti nepavyko nei jiems, nei mums. Vilniečiai primetė jiems tinkantį tempą, kuris mums irgi tiko, – sakė Šiaulių ekipos treneris Gediminas Marcišauskas. – Jaunimas pasirodė puikiai, jiems tai buvo puiki patirtis, jaučiant šiokį tokį spaudimą. Šiek tiek apmaudu, kad klaidos kartojasi, todėl prieš kitas rungtynes reikės jas taisyti.“

„Pirmąsias 20 min. kovojome sėkmingai, tik pritrūko įsibėgėjimo ir palaikymo. Pristigome didesnės energijos. Turėjome pritaikyti didesnį tempą varžovams, bet to padaryti nepavyko, nes varžovai lėtu ir ramiu žaidimu mus pristabdė. Daugkartiniai čempionai tiesiog išnaudojo savo patirtį. Visgi mūsų žaidimas gerėja, žaidžiame stabiliau, tereikia taisyti klaidas ir tikimės netrukus pasiekti pirmą pergalę“, – kalbėjo „VRA-Tomostos“ strategas Vidmantas Valys.

Geriausiais žaidėjais tapo Paulius Strigūnas („Vairas-Kalvis-Jupoja“) ir Zigmas Kleiza („VRA-Tomosta“).

Šiaulių „Šiauliai“ – Šiaulių „Baltrex-Šiauliai“ 11:62 (6:36)

Čempionų titulą ginantys „Baltrex-Šiaulių“ regbininkai iškovojo dar vieną solidžią pergalę. Nuo pat susitikimo pradžios aikštėje dominavę nominalūs mačo svečiai išbandė nemažai žaidėjų bei šlifavo įvairius elementus. Tuo tarpu „Šiauliai“ gali džiaugtis tuo, kad nenuleido rankų, kovojo ir sugebėjo pelnyti dviženklį skaičių taškų.

„Vis dar nepavyksta išvengti klaidų ir žaisti solidžiai. Gerai, kad priešininkai smarkai nenubaudė už tai. Pirmasis kėlinys dar nebuvo blogas, bet vėliau į aikštę žengė kiti žmonės ir žaidimas išsiderino. Dar tikrai turime ką tvarkyti“, – sakė žaidžiantysis „Baltrex-Šiaulių“ treneris Žygimantas Radžius.

„Šiaulių“ žaidžiantysis treneris Tomas Zibolis liko nusivylęs savo auklėtinių žaidimu.

„Nesu patenkintas šiomis rungtynėmis. Mes daug darbo įdedame į atvirą žaidimą, bet šįkart ten, kur turėjome būti konkurencingi, visiškai nusileidome varžovams. Gal tik standartuose antrajame kėlinyje buvome kiek geresni. Gynyboje tiesiog nespėjome tvarkytis su varžovais galinėje linijoje. Visgi rankų nenuleidžiame ir judėsime į priekį“, – teigė T. Zibolis.

Geriausiais žaidėjais pripažinti Irmantas Rumbauskas („Šiauliai“) ir Matas Miežys („Baltrex-Šiauliai“).

Ketvirtasis „Top“ lygos turas vyks jau ateinantį savaitgalį. Šeštadienį „Baltrex-Šiauliai“ namuose priims „Livonia“ ekipą, o Kauno „Ąžuolas“ susitiks su „Vairu-Kalviu-Jupoja“. Sekmadienį „Geležinis vilkas“ savo aikštėje susitiks su „Miesnieki“, o „Šiauliai“ – su „VRA-Tomostos“ regbininkais.

Turnyro lentelė:

1. Šiaulių „Baltrex-Šiauliai“  15 tšk.
2. Kauno „Ąžuolas“  15
3. Šiaulių „Vairas-Kalvis-Jupoja“  14
4. Garkalnes „Livonia“  6
5. Vilniaus „Geležinis vilkas“  5
6. Kekavos „Miesnieki“  4
7. Šiaulių „Šiauliai“  2
8. Vilniaus „VRA-Tomosta“  0.

Foto – Juris Berzins Soms

Palikite komentarą