Neįtikėtini mūšiai „Top“ lygoje – trejų rungtynių baigtis sprendėsi paskutinėse atakose

Savaitgalį vykęs ketvirtas Baltijos regbio „Top“ lygos turas sirgaliams padovanojo net tris įspūdingus trilerius, kuriuose pergalėmis džiaugėsi Kauno „Ąžuolas“, Šiaulių „Šiauliai“ ir Kekavos „Miesnieki“. Mažiau vargo turėjo tik čempionų titulą ginantys Šiaulių „Baltrex-Šiaulių“ regbininkai.

Kauno „Ąžuolas“ – Šiaulių „Vairas-Kalvis-Jupoja“ 18:17 (8:17)

Reto atkaklumo drama vyko laikinojoje Lietuvos sostinėje. Čia susigrūmė dvi į aukščiausias lygos pozicijas nusiteikusios komandos – Kauno „Ąžuolas“ ir Šiaulių „Vairas-Kalvis-Jupoja“.

Nors Kauno klubas porą metų iš eilės aplenkė „Vairo-Kalvio-Jupojos“ ekipą, taip nutraukdamas Šiaulių dvivaldystę čempionate, patyrę svečiai pademonstravo, kad yra pasiryžę grįžti į finalą. Kieta gynyba išsiskyrę šiauliečiai pirmajame kėlinyje pirmavo 17:5. Visgi antrajame kėlinyje „vairiečiams“ papildyti taškų kraičio nepavyko, o „Ąžuolas“ per kančias ėmė mažinti atsilikimą. Galiausiai, likus žaisti keletą min., Paulius Sugintas žeminimu persvėrė rezultatą šeimininkų naudai.

„Abi komandos nusipelnė pagyrimo už tą kovą, kurią demonstravo iki paskutinių minučių. Tai buvo labai kietos rungtynės. „Vairas“ puikiai pradėjo mačą, todėl galiu tik pagirti mūsų jaunus žaidėjus, kurie nepasidavė ir kovėsi iki pabaigos. Mums trūko nemažai žaidėjų, bet stengėmės laikytis savo struktūros, – kalbėjo „Ąžuolo“ gynybos treneris Andrew Barlow. – Pas mus komandoje nėra superžvaigždžių. Turime 4-5 žaidėjus iš Pietų Afrikos, jie labai talentingi, tačiau pergalę mums padovanojo vietiniai žaidėjai. Jie sparčiai tobulėja, todėl labai tuo džiaugiuosi.“

Šiauliečių treneris Gediminas Marcišauskas nebuvo nusivylęs mačo baigtimi.

„Dirbtinės dangos aikštėje žaisti buvo neįprasta, buvo keletas laikinų traumų. Rezultatas šįkart mus tenkina. Taip, pralaimėjome, bet žaidimo prasme padarėme didelį kokybinį žingsnį į priekį. Didžiuojuosi komanda. Prieš kitos savaitės „Pietinia“ derbį į ekipą po traumų turėtų sugrįžti keletą žaidėjų. Jeigu išlaikysime minimalų klaidų skaičių, galėsime kautis ir su „Baltrex“, – sakė G. Marcišauskas.

Geriausiais rungtynių žaidėjais pripažinti George‘as Sawezy („Ąžuolas“) ir Justinas Urbonas („Vairas-Kalvis-Jupoja“).

Tiesa, jau kitą dieną Kauno „Ąžuolą“ ir visą Lietuvos regbio bendruomenę sukrėtė liūdna žinia. Tragiškai žuvo ilgametis Kauno komandos ir Lietuvos rinktinių žaidėjas Eimantas Jatautas.

Šiaulių „Baltrex-Šiauliai“ – Garkalnes „Livonia“ 53:29 (38:8)

Čempiono titulą ginantis Šiaulių „Baltrex-Šiaulių“ klubas toliau žygiuoja užtikrintai. Šiauliečiai jau pirmajame kėlinyje įgijo 30 taškų pranašumą ir pademonstravo, kas šiose rungtynėse yra favoritai.

Nors varžovai iš Latvijos antrajame kėlinyje išlygino žaidimą, puikus trijų ketvirčių žaidėjų pasirodymas leisdavo šeimininkams vėl solidžiai pirmauti.

„Šįkart buvo geresnė komandinė ir grumtynių gynyba. Visgi tarpais darome daug klaidų. Dar neturime pastovumo. Kaip pastebėjau, visos komandos kol kas daro daug klaidų ir „buksuoja“. Nežinau, kodėl tas vyksta. Kai mūsų priekinė linija kažkiek pavargo, atlikome keitimus ir latviai turėjo šiokį tokį pranašumą. Patys esame kalti. Praradome nemažai žaidėjų, todėl prieš kitos savaitės mūšį reikės kuo labiau išsilaižyti žaizdas“, – sakė „Baltrex-Šiaulių“ žaidžiantysis treneris Žygimantas Radžius.

Geriausiais žaidėjais paskelbti Matas Miežys („Baltrex-Šiauliai“) ir Mikelis Jurevičius („Livonia“).

Vilniaus „Geležinis vilkas“ – Kekavos „Miesnieki“ 8:11 (3:6)

Dramatiška kova vyko Vilniuje, Verkių regbio stadione. Po skambios pergalės praėjusią savaitę prieš „Livonia“ ekipą, „Geležinio vilko“ šįkart laukė dar vienas latviškas egzaminas. Jo išlaikyti šįkart nepavyko.

Kietose ir atkakliose rungtynėse pirmajame kėlinyje nei vienai komandai nepavyko prispausti kamuolio varžovų įskaitiniame plote. Tik tikslus baudos smūgis leido svečiams prieš antrąjį kėlinį pirmauti 6:3. Antrajame kėlinyje latviai surengė rezultatyvią ataką ir atitrūko 11:3. Kėlinio viduryje pagaliau „užpulti“ pavyko ir vilniečiams. Likusį laiką latviai kieta gynėsi, bet „Geležinis vilkas“ turėjo gerą galimybę išplėšti pergalę. Visgi klaida likus vos keletui metrų iki įskaitinio ploto neleido pasiekti teigiamo rezultato.

„Visa komanda yra labai nusivylusi rezultatu. Disciplina buvo labai prasta. Tikriausiai padarėme daugiau baudų negu per pirmas trejas rungtynes kartu sudėjus. Teko ilgai tik gintis. Puolime pritrūko šalto proto. Likus keliems metrams iki žeminimo linijos suklysdavome per karštas galvas“, – sakė žaidžiantysis „Geležinio vilko“ treneris Dovydas Taujanskas.

Geriausiais mačo žaidėjais tapo Laurynas Marcinkus („Geležinis vilkas“) ir Arturas Alainis („Miesnieki“).

Šiaulių „Šiauliai“ – Vilniaus „VRA-Tomosta“ 19:15 (5:5)

Nenuostabu, kad itin atkaklus mūšis vyko ir „Šiaulių“ bei Vilniaus „VRA-Tomostos“ komandų akistatoje. Jas į priekį vedė milžiniškas noras pasiekti pirmą sezono pergalę.

Vilniečiai pirmieji surengė rezultatyvią ataką, tačiau pirmojo kėlinio pabaigoje tikslia ataka atsakė ir šeimininkai. Antrojo kėlinio viduryje Mantas Butkevičius išvedė „VRA-Tomostą“ į priekį 12:5. Likus žaisti mažiau nei 10 min., vilniečiai po baudos smūgio padidino atotrūkį iki 15:5.

Nepaisant to, „Šiaulių“ klubas sugebėjo stebuklingai išsigelbėti. Po sėkmingos atakos mačo pabaigoje šiauliečiai priartėjo iki 12:15. Jau kitoje atakoje „Šiaulių“ regbininkai vėl surengė rezultatyvų išpuolį bei išplėšė dramatišką pergalę.

„Pirma, bet tikimės, ne paskutinė pergalė šį sezoną. Vyrai įrodė, kad turi kovotojų charakterį“, – džiaugėsi „Šiaulių“ atstovai.

Geriausiais žaidėjais pripažinti Aurimas Rudzinskas („Šiauliai“) bei Domantas Stravinskas („VRA-Tomosta“).

Jau šį šeštadienį 16 val. Šiauliuose vyks intriguojantis „Pietinia“ derbis tarp „Baltrex-Šiaulių“ ir „Vairo-Kalvio-Jupojos“. 14 val. Vilniuje „VRA-Tomosta“ žais su „Miesnieki“.

Sekmadienį 14 val. „Livonia“ namie kausis su „Šiauliais“, o 16 val. „Ąžuolas“ priims „Geležinį vilką“.

Turnyro lentelė po 4 turų:

1. Šiaulių „Baltrex-Šiauliai“ 20 tšk
2. Kauno „Ąžuolas“  19
3. Šiaulių „Vairas-Kalvis-Jupoja“  15
4. Kekavos „Miesnieki“  8
5. Garkalnes „Livonia“  7
6. Vilniaus „Geležinis vilkas“  6
7. Šiaulių „Šiauliai“  6
8. Vilniaus „VRA-Tomosta“  1.

Palikite komentarą