Lietuvos regbininkai naują ciklą „Trophy“ divizione pradeda akistata su Ukraina

Jau šį šeštadienį Lietuvos vyrų regbio rinktinė Šiauliuose pradės kovą antrajame pagal pajėgumą Europos čempionato „Trophy“ divizione. Pirmąsias rungtynes, kurios Šiaulių regbio stadione prasidės 14 val., Lietuvos regbininkai žais su Ukrainos komanda.

Šios abi komandos praėjusiais metais šiame divizione surinko po 5 taškus ir pasidalino 5-6 vietas.

„Nors atrodytų, kad su Ukraina rungtynės bus tarsi draugiškos, bet tiek mūsų, tiek jų tikslas bus tas pats – laimėti. Visgi tai Europos čempionatas ir paramos ukrainiečiai tikriausiai gaus daugiau iš žiūrovų, o ne iš mūsų“, – sakė žaidžiantysis Lietuvos rinktinės trenerio asistentas Žygimantas Radžius.

Pernai šios komandos taip pat žaidė Šiauliuose, kur dramatišką pergalę 39:37 šventė ukrainiečiai.

Lietuvos rinktinės vyr. trenerio pareigas užimantis Gediminas Marcišauskas sako, kad šis ciklas bus įdomus tuo, kad jis prasideda iškart, pasibaigus ilgam Baltijos regbio „Top“ lygos sezonui ir Lietuvos čempionatui.

„Kiek tai yra gerai ar blogai, mes greitai pamatysime. Aš įžvelgiu teigiamų dalykų, nes vyrai yra po sezono, su šiltomis rankomis ir geros fizinės formos. Didžioji dauguma žaidėjų yra sveiki. Tuo labai džiaugiamės. Tikrai turime vieną kitą netektį, bet didžioji pagrindo dalis yra pasiruošusi. Manau, kad turime daugiau teigiamų dalykų nei neigiamų“, – teigė G. Marcišauskas.

Ž. Radžius pabrėžė, kad Lietuvos rinktinės sudėtis yra labai stipri, o komandos nusiteikimas – puikus.

„Trophy“ divizione taip pat kovos Kroatijos, Švedijos ir Šveicarijos rinktinės. Beje, ukrainiečiai šį ciklą jau pradėjo, išvykoje 27:22 nugalėję kroatus.

Ukraina sugeba susiburti rinktinę nepaisant to, kad dalis žaidėjų iki šiol kovoja fronte, o vienas buvęs komandos narys žuvo kare.

„Turime atiduoti pagarbą šiai komandai, kuri sugeba susiburti ir dalyvauti čempionatuose, tačiau tai tarptautinis renginys, kuriame laimėti nori abi komandos. Mes galime vadovautis tik jų paskutinių rungtynių įrašu. Analizę atlikome, pasiruošėme jų grėsmingoms vietoms. Bendrai suprantame, kad jiems nėra lengva, nes sezonas pas juos nevyksta. Ukrainiečiai šiuo metu labiau žaidžia iš idėjos, noro ir iškeltų tikslų“, – kalbėjo G. Marcišauskas.

Ž. Radžius išskyrė ukrainiečių stiprybes grumtynėse ir standartines situacijas, o lietuvių pranašumai turėtų būti žaidėjų mobilumas ir greitis.

Lietuvos rinktinei atstovaus Šiaulių „Vairo-Kalvio-Jupojos“, Šiaulių „Baltrex-Šiaulių“, Kauno „Ąžuolo“, Šiaulių „Šiaulių“ ir Vilniaus „Geležinio vilko“ komandų nariai.

Lietuvos rinktinės sudėtis: Tautrimas Mažylis, Tomas Zibolis, Modestas Bekeris, Paulius Strigūnas, Arnoldas Patskočimas, Martynas Lianzbergas, Donatas Trumpickas, Žygimantas Radžius, Tautvydas Krasauskas, Eimantas Bagarauskas, Jonas Mikalčius, Dovydas Taujanskas, Donatas Vilimavičius, Donatas Vilimavičius, Vytaras Bloškys, Tautvydas Mažylis, Tomas Mačiulis, Laurynas Marcinkus, Žilvinas Kungys, Nedas Pocius, Tomas Bagdonas, Arnas Urbonas, Matas Miežys.

Lapkričio 12 dieną lietuviai išvykoje žais su Šveicarija.

Palikite komentarą