Antrajame paplūdimio regbio „Top“ lygos sezone bus žaidžiama trijuose didžiausiuose Lietuvos miestuose

Jau šį šeštadienį bus duotas startas antrajam paplūdimio regbio „Top“ lygos sezonui. Jį sudarys trys etapai, kurie pirmą sykį bus surengti trijuose didžiausiuose Lietuvos miestuose.

Šiame paplūdimio regbio „Top“ lygos sezone varžysis šešios komandos – Vilniaus „VRA-Tomosta“, Šiaulių „Baltrex-Šiauliai“, Šiaulių „Vairas-Kalvis-Jupoja“, Vilniaus „Geležinis vilkas“, Klaipėdos „Kuršiai“ ir Šiaulių „Baltrex dubleriai“.

Kiekviename etape bus žaidžiama pogrupiuose po tris komandas, vėliau vyks pusfinalis ir finalai. Susumavus visų trijų etapų rezultatus, paaiškės paplūdimio regbio „Top“ lygos čempionai.

Pirmasis etapas vyks sausio 28 dieną „Crypto“ smėlio arenoje Kaune, antrasis – vasario 11 dieną Klaipėdoje, o trečiasis – vasario 18 dieną Vilniuje.

„Šis čempionatas regbininkams yra tarsi įžanga į artėjantį sezoną ir savotiškas pabudimas po žiemos pertraukos. Vėliau jau vyks intensyvus rinktinių pasiruošimas, kurių šiemet laukia nemažai išbandymų“, – sakė „Top“ lygos vadovas Justinas Vasiliauskas.

Pirmoji iš rinktinių šiemet startuos Lietuvos regbio-15 nacionalinė komanda, kurios jau pavasarį laukia du Europos čempionato turai.

Tuo tarpu paplūdimio regbio „Top“ lyga dar žavi ir tuo, kad tai gerokai greitesnis bei mažiau nuspėjamas regbio formatas. Praėjusiais metais iki pat paskutinių rungtynių trys komandos kovojo dėl pirmosios vietos, o visa drama su pratęsimu baigėsi Šiaulių „Baltrex-Šiaulių“ triumfu.

„Baltrex-Šiauliai“ į pirmąjį etapą Kaune ketina vežtis atjaunintą sudėtį. Vienas iš čempioniškos komandos lyderių Donatas Trumpickas sutinka, kad paplūdimio regbis leidžia palaikyti gerą fizinę formą.

„Žiemos laikotarpiu, kai vyksta intensyvus žaidėjų fizinis pasiruošimas, paplūdimio regbis neleidžia mums toli atitrūkti nuo fizinio kontakto, kurie būna regbio aikštėje. Rungtynės leidžia paruošti kūnus pavasario sezonui bei tuo pačiu vyksta šiokia tokia traumų prevencija. Žinoma, kad po žiemos būname pasiilgę regbio, kontaktinio sporto, todėl paplūdimio regbis leidžia mėgautis mūsų sportu neįprastomis sąlygomis. Dar viena nauda – tai tikrai geras laiko praleidimas“, – pasakojo D. Trumpickas.

Sportininkas sutinka, kad žaidžiant ant smėlio, pats regbis yra visiškai kitoks. Čia yra kita aikštės danga, kitoks žaidėjų skaičius aikštėje, kitas aikštelės dydis, kitokia žaidimo taktika. Skiriasi ir kamuolio dydis bei taisyklės.

„Pergales, manau, lemia žaidėjų fizinis pasiruošimas ir trenerių taktika – kokį žaidimo planą jie statys ir kaip išnaudos savo komandos privalumus ant smėlio“, – pabrėžė D. Trumpickas.

Pirmasis paplūdimio regbio „Top“ lygos etapas šeštadienį Kaune prasidės 13 val.

Palikite komentarą