Paplūdimio regbio „Top“ lygos čempionai paaiškėjo dramatiško „Pietinia derbio“ finalo pratęsime

Kieta kova, maksimali intriga ir nuostabus „Pietinia derbis“ – ideali regbio porcija šio sporto sirgaliams. Būtent taip šeštadienį Vilniuje esančioje „Smėlio arenoje“ praūžė lemiamas, trečiasis, paplūdimio regbio „Top“ lygos etapas.

Po dviejų etapų turnyre pirmavo Šiaulių „Vairas-Kalvis-Jupoja“, o jiems įkandin žengė Šiaulių „Baltrex-Šiauliai“. Būtent šios komandos pasidalino po pergalę pirmuosiuose dviejuose etapuose Kaune ir Klaipėdoje.

Turas Vilniuje klostėsi itin atkakliai. „Baltrex-Šiauliai“ tapo A grupės nugalėtojais, o „Vairas-Kalvis-Jupoja“ – B, nors tam prireikė maksimalių pastangų. „Baltrex-Šiauliai“ nugalėjo Vilniaus „Geležinį vilką“, tačiau prarado taškus sužaidę lygiosiomis su kita sostinės ekipa – „VRA-Tomosta“. Tuo tarpu „Vairas-Kalvis-Jupoja“ tik minimaliais skirtumais palaužė Klaipėdos „Kuršius“ ir Šiaulių „Baltrex dublerius“.

Pusfinalyje „Baltrex-Šiauliai“ vargo neturėjo, nes jų laukė akistata su bičiuliais iš dublerinės komandos. Pasiekta pergalė 8:0. „Vairo-Kalvio-Jupojos“ regbininkai turėjo gerokai paprakaituoti, bet 4:3 įrodė pranašumą prieš „Geležinį vilką“.

Taigi, tiek turo Vilniuje, tiek viso paplūdimio regbio „Top“ lygos sezono čempionai sprendėsi finaliniame „Pietinia derbyje“, kuriame netrūko karštų grumtynių bei emocijų.

Finalo pirmajame kėlinyje du kartus į priekį buvo išsiveržę čempionų titulą ginę „Baltrex-Šiaulių“ regbininkai (2:1). Antrojo kėlinio pradžioje „vairiečiai“ rezultatą greitai išlygino, bet vėliau „Baltrex“ atstovai vėl susigrąžino minimalią persvarą. Antrojo kėlinio viduryje „Vairas“ išlygino rezultatą 3:3 ir galiausiai viskas sprendėsi pratęsime. Sužaidus porą minučių pratęsime pergalingą ir čempionišką tašką pelnė „Vairo-Kalvio-Jupojos“ narys Žilvinas Kungys.

„Vairas-Kalvis-Jupoja“ paplūdimio regbio „Top“ lygoje triumfavo pirmą sykį. Daugkartiniams Lietuvos paplūdimio regbio čempionams „Baltrex-Šiauliams“ teko tenkintis sidabro apdovanojimais.

„Nors tai nėra mums svarbiausias turnyras ir stengėmės varžybose naudoti treniruočių specifiką, nesumeluosiu pasakydamas, kad visada malonu laimėti ir mums to norisi. Smėlio čempionatas turi gerą formatą, suteikia gerą kontaktą. Antrajame ture varžovams pralaimėjome, o dabar atsirevanšavome. Manyčiau, kad visoms komandoms tokiu sezono metu į tokį turnyrą reikia labiau žiūrėti kaip į šventę“, – pasakojo „Vairo-Kalvio-Jupojos“ treneris Gediminas Marcišauskas.

Nugalėtojų treneris prisipažino, kad finalo pratęsime abi komandos jau buvo pavargusios ir pergalingus taškus pelnyti padėjo ir sėkmė.

Bronzos medaliai atiteko Klaipėdos „Kuršiams“.

Ketvirtąją vietą šių metų paplūdimio regbio „Top“ lygoje užėmė Vilniaus „Geležinis vilkas“, penktąją – „VRA-Tomosta“, šeštąją – „Baltrex dubleriai“.

Ture Vilniuje trečiąją poziciją užėmė „Geležinis vilkas“, kuris mače dėl 3-4 vietų 4:3 palaužė „Baltrex dublerius“. Penktoje pozicijoje liko „Kuršiai“, 4:3 nugalėję „VRA-Tomostą“.

Video: https://www.youtube.com/watch?v=5SPvXT4QAZk

Palikite komentarą