Naujai suburta Lietuvos 16-mečių regbio-7 rinktinė triumfavo „Olimpinių vilčių“ turnyre

Budapešte (Vengrija) surengtame „Olimpinių vilčių“ regbio-7 turnyre savo jėgas išbandė net trys Lietuvos jaunimo rinktinės.

Geriausiai pasirodė Lietuvos 16-mečių vaikinų regbio rinktinė. Pirmą kartą suformuota mūsų šalies jaunių nacionalinė komanda iškovojo visas tris pergales ir į viršų kėlė nugalėtojų taurę.

Vytauto Kalinausko treniruojama Lietuvos rinktinė turnyrą pradėjo akistata su Lenkijos pirmąja komanda ir nugalėjo ją 12:0.

Video (nuo 1:22.00): https://www.youtube.com/watch?v=efK309665jM

Antrosiose rungtynėse mūsiškiai 22:5 nepaliko vilčių antrajai Lenkijos komandai.

Video (nuo 2:00.00): https://www.youtube.com/watch?v=63kfHxAgG90

Puikų pasirodymą turnyre vainikavo triuškinanti pergalė 31:0 prieš Vengrijos bendraamžius.

Video (nuo 2:43.00): https://www.youtube.com/watch?v=A3OkI99eRU8

„Visada planuojame kovoti dėl aukščiausių rezultatų, kad ir kur bežaistume. Šįkart savo tikslą pasiekėme. Nebuvo lengva, nes varžovai buvo stiprūs, gerai pasiruošę, bet mūsiškiai atrodė labiau susižaidę. Rungtynių metu išryškėjo geras individualus žaidėjų pasiruošimas. Komandinio žaidimo pilnai sustyguoti nepavyko, nors gavosi visai neblogai. Žaidėjai žinojo savo pozicijas ir išpildė savo užduotis. Kiekvienas atrodė stipriai tiek puolime, tiek gynyboje“, – džiaugėsi lietuvių treneris Vytautas Kalinauskas.

V. Kalinauskas pasidžiaugė, kad suburti naują Lietuvos U-16 rinktinę pavyko turint nemažą žaidėjų pasirinkimą.

„Tie žaidėjai, kurie buvo išvykę į Vengriją, išties yra perspektyvūs. Manau, kad mes ir toliau tokį lygį išlaikysime. Žinoma, tam reikės dar daugiau treniruotis, bet tikiu, kad su šia karta viskas bus gerai“, – teigė V. Kalinauskas.

Specialisto teigimu, 16-mečių rinktinė yra labai svarbi ruošiant žaidėjus jaunimo (U-18) amžiui. 18-mečiams jau yra rengiami Europos čempionatas, o Lietuvos jaunimas varžosi elitiniame divizione.

„Turint U-16 rinktinę, gaunasi šioks toks laipsniškumas. Iki šiol geriausi 16-mečiai turėdavo iškart ruoštis su 18-mečiais. Mūsų jaunimo rinktinė žaidžia Europos elite, todėl ten dominuoja vyresni žaidėjai. U-16 rinktinės leistų Lietuvos regbiui turėti laipsnišką žaidėjų paruošimą“, – sakė V. Kalinauskas.

Kitoms Lietuvos rinktinėms sublizgėti Vengrijoje nepavyko. Lietuvos jaunimo (U-18) vaikinų rinktinė tarp penkių komandų užėmė ketvirtąją vietą.

Ne stipriausios sudėties rungtyniavę lietuviai 5:17 pralaimėjo lenkams, 10:31 – Čekijos pirmajai ir 5:22 – Čekijos antrajai komandoms, o paskutiniame susitikime 17:12 įveikė Vengrijos rinktinę.

Jaunimo (U-18) merginų turnyre Lietuvos regbininkės pergalės skonio nepajuto. Lietuvės 7:50 nusileido lenkėms, 0:41 – čekėms ir 12:15 – vengrėms. Mūsiškėms atiteko ketvirta pozicija.

Palikite komentarą