Baltijos regbio „Top“ lygos finalininkų akistatoje – „Vairo-Kalvio-Jupojos“ pergalė

Savaitgalį Baltijos regbio „Top“ lygoje įvyko intriguojantis antrasis turas, padovanojęs ne vieną įtemptą ir atkaklų mačą.

Šiauliuose įvyko praėjusio sezono finalininkų akistata. Joje čempiono titulą ginantis Šiaulių „Vairo-Kalvio-Jupojos“ klubas 29:15 nugalėjo Garkalnes „Livonia“ (Latvija) ekipą.

Kietose rungtynėse šiauliečiai turėjo pavargti, tačiau kontroliavo eigą. Pirmieji išsiveržę į priekį, jie neleido varžovams persverti rezultatą. Didesnį pranašumą „Vairas“ įgijo paskutinėmis pirmojo kėlinio akimirkomis (17:3). Antrąjį kėlinį geriau pradėjo svečiai (17:10), bet vėliau šeimininkai surengė dar dvi rezultatyvias atakas ir išsprendė rungtynių baigtį.

Geriausiais rungtynių žaidėjais pripažinti Jonas Mikalčius („Vairas-Kalvis-Jupoja“) ir Uvis Vasilenko („Livonia“).

„Įtemptos ir sunkios rungtynės. Pirmą kėlinį užbaigėme padidinę persvarą, bet antrojo pradžioje iškart praleidome žeminimą. Laimei, kad pavyko atsakyti tuo pačiu, bet susitikimas buvo įtemptas iki pat pabaigos. Ačiū vyrams, kurie nenuleido rankų ir sunkiai gynėsi“, – kalbėjo J. Mikalčius.

Be nuostolių žygiuoja ir buvę lygos čempionai Šiaulių „Baltrex-Šiaulių“ regbininkai. Jie išvykoje 53:18 įveikė Kekavos „Miesnieki“ (Latvija) komandą.

Šiauliečiai greitai surengė pirmąją rezultatyvią ataką ir vėliau stabiliai didino pranašumą. Nors gynyboje ne viskas klostėsi idealiai, į kiekvieną rezultatyvų varžovų išpuolį „Baltrex-Šiauliai“ atsakydavo savo sėkmingomis atakomis.

„Pirmas kėlinys buvo sunkus, darėme daug klaidų, ypač grumtynėse. Per pertrauką padarėme išvadas ir antrajame kėlinyje pasiekėme gerą rezultatą. Pirmajame kėlinyje daugiau taškų pelnyti nepavyko dėl individualių klaidų. Buvo geras oras, puikus stadionas, todėl reikia mėgautis, žaisti ir kuo mažiau pyktis tarpusavyje“, – pasakojo vienas „Baltrex-Šiaulių“ lyderių Kęstutis Karbauskas.

Antrąja pergale iš eilės džiaugėsi ir Vilniaus „Geležinio vilko“ regbininkai. Jie intriguojančiame sostinės derbyje varžovų aikštėje 23:10 įveikė Vilniaus „VRA-Tomostos“ komandą.

Nuo pat susitikimo pradžios abi ekipos stengėsi išnaudoti kiekvieną varžovų pražangą baudos smūgiais. Tokių galimybių daugiau turėjusi „Geležinio vilko“ ekipa pirmavo 9:3. Vėliau „vilkai“ pelnė ir pirmąjį žeminimą (16:3).

Antrojo kėlinio pradžioje „Geležinis vilkas“ padidino pranašumą iki 20 taškų (23:3). Nors „VRA-Tomosta“ rungtynių pabaigoje spaudė varžovus ir pelnė vieną žeminimą, išsigelbėti jiems nebepavyko.

„Kokybės daug nebuvo, todėl žiūrovams, ko gero, išskyrus 10 min., buvo nuobodu žiūrėti. Buvo daug klaidų, broko. Daug kas pervertino šias rungtynes ir nežaidė paprasto regbio. Gaila, galbūt ateityje abi komandos perlips šį barjerą. Vienintelis pozityvas – padarėme savo darbą ir pasiekėme pergalę. Visgi, sakyčiau, kad šiose rungtynėse žengėme žingsnį atgal. Tikiuosi, kad pailsėsime nuo emocijų ir kitas rungtynes sužaisime geriau“, – teigė žaidžiantysis „Geležinio vilko“ treneris Dovydas Taujanskas.

Tiek rungtynių kokybe, tiek auklėtinių nusiteikimo buvo nepatenkintas ir „VRA-Tomosta“ treneris Samas Hickery. Jis pabrėžė, kad antrajame kėlinyje pavyko geriau nusiteikti ir tai leido „kabintis“ į rungtynes. Visgi didelis klaidų skaičius ir žaidimo brokas neleido džiaugtis pergale.

Pirmąją pergalę iškovojo Kauno „Ąžuolas“. Jis išvykoje 36:3 nugalėjo autsaiderę Šiaulių „Šiaulių“ komandą.

Kauniečiai gana greitai pelnė pirmus du žeminimus, o po pirmosios mačo pusės pirmavo 23:0. Antrojo kėlinio viduryje šiauliečiai baudos smūgiu pelnė pirmuosius tris taškus, bet vėliau vėl nesulaikė „Ąžuolo“ puolimo ir toliau čempionate lieka be taškų.

Kauniečių treneris Deonas Kayseris džiaugėsi, kad jo auklėtiniai padarė išvadas po skaudaus pralaimėjimo „Geležiniam vilkui“ pirmajame ture ir nebekartojo klaidų, daugiausiai standartinėse situacijose. „Didžiuojuosi savo vyrukais“, – šypsojosi treneris.

Labiausiai jis gyrė „Ąžuolo“ regbininkų koncentraciją ir aktyvų žaidimą visas 80 min., kas neleido varžovams įsibėgėti.

„Sunkios rungtynės, daug gynėmės. Apskritai, šiemet neturime daug žaidėjų, o dar dalis iškrito dėl traumų. Todėl galiu padėkoti žaidėjams, kad su nedaug narių atstovėjome rungtynes“, –  teigė „Šiaulių“ kapitonas Dominykas Matuzevičius.

Šį šeštadienį „Ąžuolas“ žais su „Miesnieki“, o 16 val. Šiauliuose vyks „Pietinia derbis“ tarp „Baltrex-Šiaulių“ ir „Vairo-Kalvio-Jupojos“. Sekmadienį „Livonia“ priims „VRA-Tomostą“, o „Geležinis vilkas“ – „Šiaulius“.

Turnyro lentelė:

1. Šiaulių „Baltrex-Šiauliai“ 10 tšk. (taškų santykis +118)
2. Šiaulių „Vairas-Kalvis-Jupoja“ 10 (+95)
3. Vilniaus „Geležinis vilkas“ 8 (+19)
4. Kauno „Ąžuolas“ 6 (+27)
5. Garkalnės „Livonia“ 5 (-1)
6. Kekavos „Miesnieki“ 1 (-48)
7. Vilniaus „VRA-Tomosta“ 0 (-94)
8. Šiaulių „Šiauliai“ 0 (-116).

Palikite komentarą