Lietuvos moterų regbio-7 rinktinė pradėjo pasiruošimą Europos čempionatui – sieks kilti aukštyn

Lietuvos moterų regbio-7 rinktinės kandidatės savaitgalį rinkosi į pirmąją pasiruošimo stovyklą Kaune. Čia jos pradėjo ruošis svarbiausiam sezono turnyrui – Europos čempionatui.

Į pirmąją stovyklą susirinko nemažas būrys rinktinės kandidačių – 26 žaidėjos. Rinktinės treneris Kristianas Tautvydas Jakuba liko patenkintas pirmaisiais vaizdais.

„Pirmi įspūdžiai – stebinantys. Merginos kurį laiką nelaikė kamuolio rankose, bet techniniai įgūdžiai kasmet vis geresni ir lieka vis mažiau broko, – sakė treneris. – Merginos yra nusiteikusios gerai padirbėti, nes turime išsikėlę tikslą patekti į aukštesnį divizioną.“

Europos moterų regbio-7 čempionato trečiojo pagal pajėgumą „Conference 1“ diviziono turnyras vyks birželio 7-8 dienomis Belgrade (Serbija).

Praėjusiais metais taip pat Belgrade vykusiame turnyre Lietuvos rinktinė tarp 9 komandų užėmė ketvirtąją vietą. Tai – keturiomis pozicijomis geresnis rezultatas nei 2022 metais.

„Pasiruošimas Europos čempionatui iš principo bus toks pat kaip ir pernai, tik akcentuojamas dalykas bus kitas. Praėjusiame sezone daugiau akcentavome kamuolio kontrolę, o šiame daugiau dėmesio skirsime gynybai“, – atskleidė T. K. Jakuba.

Treneris mano, kad Lietuvos moterų regbio-7 rinktinės branduolys turėtų išlikti nepakitęs, bet jį pradžiugintų sveika konkurencija.

„Turime nemažai sugrįžusių į rinktinę ir pakankamai naujų veidų. Komandos vizija ir tikslas yra pakilti į aukštesnį divizioną, todėl merginos turi pagaliau patikėti savimi. Kaskart, kai važiuojame į Europos moterų čempionatą, esame jauniausia komanda. Panašu, kad tokia būsime ir šiemet, nes tiesiog merginų amžius vis dar yra nedidelis. Galima pastebėti, kad Lietuvos U18 merginų rinktinėje yra nemažai perspektyvaus jaunimo, todėl tikiuosi, kad jos drąsiau jungsis ir prie moterų komandos“, – mintimis dalinosi treneris.

Tuo tarpu kitą dieną vyko atvira Lietuvos mergaičių ir merginų regbio-7 stovykla, skirta tarpusavyje supažindinti visas mergaites ir merginas, žaidžiančias regbį Lietuvoje, jas sujungti į vieną regbio bendruomenę, tuo pačiu įkvepiant kuo daugiau žmonių prisijungti į treniruotes ir mėgautis šiuo puikiu sportu.

Lietuvos regbio federacija džiaugiasi, kad merginų regbis populiarėja, o rinktinės leidžia pratęsti karjerą mišriose komandose pradėjusioms sportuoti žaidėjoms.

Į atvirą įvairaus amžiaus grupių stovyklą atvyko jaunosios regbininkės iš Vilniaus „Geležinio vilko“, Kauno „Gaja“, „Kaunas Rugby Academy“, „Baltrex-Šiaulių“, Šiaulių „Vairo“, „Klaipėdos kovo“, Klaipėdos „Kuršių“ ir Šilutės „Titano“ klubų bei sporto mokyklų

Šios idėjos autorė – buvusi ilgametė Lietuvos rinktinės žaidėja Daina Žemaitytė, o su merginomis dirbo trenerių komanda – Donatas Streckis, Augustas Muliuolis ir Mantas Eimantas. Taip pat patarimus dalino Lietuvos moterų ir vyrų regbio-7 rinktinės treneriai – K. T. Jakuba ir specialistas iš PAR Paulas Delportas.

Palikite komentarą