Iki pabaigos kovoję Lietuvos regbininkai turėjo pripažinti kroatų pranašumą

Lietuvos vyrų regbio rinktinei nepavyko iškovoti antrosios pergalės Europos čempionato „Trophy“ diviziono turnyre. Ketvirtosiose 2023-2024 metų ciklo rungtynėse šeštadienį lietuviai išvykoje 22:37 (12:13) pralaimėjo Kroatijos komandai.

Gerokai atsinaujinusi Lietuvos rinktinė rungtynes pradėjo labai sėkmingai ir su neabejotinai vienu greičiausiu žeminimų per šalies regbio istoriją. Sužaidus vos apie pusę minutės, lietuviai blokavo nesėkmingą varžovų išsispyrimą, perėmė kamuolį ir Alanas Alasauskis prispaudė jį varžovų įskaitiniame plote. Tiesa, Pedro Soto nepavyko pataikyti realizacijos smūgio.

Po kelių minučių kroatai atsakė sėkmingu išpuoliu ir išlygino rezultatą 5:5. 17-ąją min. po gražios atakos P. Soto pelnė žeminimą ir vėl išvedė Lietuvos rinktinę į priekį. Iškart jis pridėjo du taškus realizacijos smūgiu (12:5). Visgi pirmo kėlinio antroje pusėje sėkmingiau sužaidė kroatai – po tikslaus baudos smūgio bei rezultatyvios atakos 33-iąją min. kroatai išsiveržė į priekį 13:12.

Antrasis kėlinys mūsiškiams nebuvo sėkmingai. Jau pirmosiomis minutėmis kroatai pelnė 7 taškus (12:20). Nors 51-ąją min. P. Soto baudos smūgiu sušvelnino atsilikimą (15:20), vėliau savo progomis lietuviai nepasinaudojo, o kroatai atsakė dar vienu žeminimu (15:25). 65-ąją min. geltona kortele buvo nubaustas A. Alasauskis ir kiekybinį pranašumą išnaudoję Kroatijos regbininkai nutolo 37:15.

Nepaisant to, lietuviai rungtynių pabaigoje demonstravo kovingumą ir aikštėje pasirodžius nemažai atsarginių žaidėjų perėmė iniciatyvą, kurią pavertė Dovydo Taujansko žeminimu bei P. Soto realizacijos smūgiu (22:37). Paskutinėmis minutėmis lietuviai surengė dar porą pavojingų atakų, bet taškų pelnyti nebepavyko.

Geriausiu žaidėju Gedimino Marcišausko treniruojamoje Lietuvos rinktinė pripažintas Paulius Strigūnas.

„Turime pirmas oficialias rungtynes pavasarį. Gaila, kad jos baigėsi ne mūsų naudai. Tikrai stengėmės, vyrai kovojo ir atidavė visas jėgas. Nepavyko išpildyti žaidimo plano. Sunkiai atrodėme struktūriškai, darėme daug klaidų. Bet buvo dalykų, kurie pradžiugino – turėjome pranašumą standartuose, tiek grumtynėse, tiek užribio linijoje. Visgi neišnaudojome savo progų ir todėl turime tokį rezultatą. Nenusimename, keliame galvas aukštyn ir laukiame kito savaitgalio“, – kalbėjo Lietuvos rinktinės treneris G. Marcišauskas.

Su 11 taškų kroatai „Trophy“ divizione pakilo į antrąją vietą. Su keturiais taškais liekantys lietuviai yra penktoje vietoje ir tęsia kovą dėl išlikimo šioje grupėje.

Paskutines šio ciklo rungtynes lietuviai žais kitą šeštadienį, kovo 23 dieną Šiauliuose su Švedijos komanda.

Turnyre pirmauja Šveicarija (12 tšk.), trečiąją vietą užima Čekija (9 tšk.), ketvirtąją – Švedija (8 tšk.), o autsaiderė yra Ukraina (0 tšk.), bet pastarajai dar liko sužaisti trejas rungtynes.

Palikite komentarą