Lietuvos regbio rinktinė stoja į svarbų mūšį su švedais – tenkins tik pergalė

Lietuvos vyrų regbio rinktinė šeštadienį užbaigs savo ciklą 2023-2024 metų Europos čempionato „Trophy“ diviziono turnyre. Lietuviai paskutinėse, penktose, rungtynėse 14 val. Šiaulių regbio stadione susitiks su Švedijos komanda.

Pergalė Lietuvos rinktinei praktiškai garantuotu išsaugotą vietą šiame antrajame pagal pajėgumą Europos čempionato divizione.

Paskutinį šio ciklo etapą Lietuvos regbininkai pradėjo praėjusį savaitgalį, kai išvykoje 22:37 turėjo pripažinti Kroatijos rinktinės pranašumą.

„Žaidimas Kroatijoje buvo toks, koks ir būdingas pirmoms pavasario rungtynėms. Nemažai klydome, kas atsispindėjo rezultatu. Bendrai tai buvo ir gerų momentų, ir blogesnių. Geri dalykai yra tai, kad pirmose rungtynėse turėjome gerų momentų ir sužaidėme gana rezultatyviai. Prastesni momentai – klaidos, neišnaudotos progos, geltona kortelė. Taip pat momentais nesusitvarkėme su psichologiniais dalykais, bet kaip ir minėjau, mes galvų nenuleidžiame“, – prisiminė G. Marcišauskas.

Šį pavasario ciklą Lietuvos regbio rinktinė pasitiko atsinaujinusi. Kroatijoje nemažai žaidė jauni arba nedaug patirties Lietuvos rinktinėje turintys žaidėjai. G. Marcišauskas teigė, jog tokie regbininkai vaizdo aikštėje negadino ir suteikė daug pozityvių minčių.

Lietuva su švedais žaidė prieš metus taip pat Šiauliuose, nes švedai tuo metu pas save neturėjo tinkamo stadiono mačui. Visgi po dramatiškos kovos tuomet pergalę 18:15 šventė švedai.

„Matėme švedų sudėtį, tai ji yra atšviežinta – net 12 naujų žaidėjų. Norint laimėti, reikės mažiau klysti, vengti klaidų standartuose ir smarkiai susistyguoti žaidimo braižą. Tai yra tos, problemos, kurias pamatėme ir Kroatijoje“, – sakė Lietuvos rinktinės treneris.

Lietuvos regbio rinktinė su viena pergale ir keturiais taškais „Trophy“ divizione užima penktąją vietą. Švedai turi dvi pergales (8 tšk.) ir yra ketvirta.

Lietuvos rinktinės kapitonas Dovydas Taujanskas prisipažįsta, kad didžiausia lietuvių problema – susižaidimo trūkumas, nes pavasarį Lietuvoje regbio sezonas dar nėra prasidėjęs, o oro sąlygos neleidžia pradėti pasiruošimą anksčiau.

„Turime žiemą paplūdimio regbio „Top“ lygą, bet tai nėra tas pats. Šią problemą bandėme spręsti nuvykę į Lenkiją ir sužaidę porą draugiškų rungtynių su vietos klubais. Visgi norint įgyti geresnę formą, rungtynių reikia daugiau. Žaidybinės praktikos trūkumas jautėsi pirmosiose rungtynėse. Dabar padarėme varžovų analizę, taisysime savo klaidas ir stengsimės jų nekartoti“, – kalbėjo D. Taujanskas.

Regbininkas pridūrė, kad švedai, priešingai nei kroatai, susiduria su panašiomis problemomis kaip lietuviai ir taip pat neturi daug žaidybinės praktikos šį pavasarį. Dėl to šiuo atveju didelio pranašumo neturi nei vieni, nei kiti.

Europos regbio čempionato „Trophy“ diviziono turnyre pirmauja Šveicarija (12 tšk.), trečiąją vietą užima Čekija (9 tšk.), o autsaiderė yra Ukraina (0 tšk.), bet pastarajai dar liko sužaisti trejas rungtynes. Paskutinėje vietoje liksianti komanda išksir į žemesnį divizioną.

Palikite komentarą