Šiaulių „Vairo“ regbininkės – Lietuvos čempionės

Finišavo intriguojantis Lietuvos moterų regbio-7 čempionatas. Pirmenybių laimėtojos sprendėsi Šiauliuose vykusiame paskutiniame, šeštajame, čempionato etape.

Po penkių etapų turnyre buvo dvivaldystė – lyderės poziciją dalinosi praėjusių metų čempionė Kauno „Ąžuolo“ komanda ir Šiaulių „Vairo“ ekipa.

Lemiamame Lietuvos čempionato etape tiesiog nesulaikomai žaidė ir šalies čempionėms tapo Sigito Kukulskio treniruojamos Šiaulių „Vairo“ regbininkės. Jos žūtbūtinį mūšį prieš „Ąžuolą“ laimėjo 35:0. Kituose susitikimuose „Vairo“ komanda 51:0 nugalėjo Šiaulių „Baltrex“ merginas ir 31:0 įrodė pranašumą prieš Vilniaus „Geležinį vilką“.

Geriausia čempionato žaidėja pripažinta „Vairo“ žaidėja, plungiškė Emilija Banytė.

„Pergalę lėmė tai, kad komandoje visos buvome motyvuotos laimėti ir tapti čempionėmis. Treniruotėse daug dirbome, taisėme savo žaidimo klaidas, stengėmės ir mums tai pavyko“, – džiaugėsi E. Banytė.

Regbininkė neslėpė, kad nors rezultatas to neatspindi, sunkiausia finaliniame etape žaisti buvo su pagrindinėmis varžovėmis iš Kauno.

„Sunkiausios rungtynės buvo su „Ąžuolo“ merginomis, nes jos mus spaudė, turėjome gintis. Kai valdėme kamuolį, Kauno merginos gerai gynėsi, bet mes nepasidavėme ir pasiekėme savo norima rezultatą“, – teigė E. Banytė.

Pirmieji trys Lietuvos moterų regbio-7 čempionato etapai surengti pavasarį Marijampolėje, Kaune ir Vilniuje. Rudenį vienas etapas buvo surengtas Vilniuje, o du – Šiauliuose.

„Vairo“ komanda laimėjo pirmąjį etapą, o vėliau net tris etapus iš eilės pirmavo „Ąžuolo“ regbininkės. Visgi pergalės paskutiniuose dvejuose etapuose leido šiaulietėms pakilti į taip trokštamą viršūnę.

„Komandos žaidimas sezono eigoje pasikeitė. Pradėjome geriau gintis, nebesipykti tarpusavyje žaidimo metu, o kaip tik palaikyti viena kitą. Pradėjome labiau koncentruotis į patį žaidimą. Nors buvo ir nesėkmingų situacijų, bet palaikydamos viena kitą pasiekėme gerus rezultatus“, – pabrėžė E. Banytė.

Sportininkė dar išskyrė profesionalų „Vairo“ komandos trenerio ir žaidėjų požiūrį į čempionatą.

„Pradėjome plačiau matyti aikštę, pastebėjome kitų komandų silpnąsias vietas ir darėme išvadas. Taip pat pradėjome laikytis trenerio nurodyto plano, stengdavomės ištaisyti savo klaidas“, – teigė Lietuvos čempionė.

Sidabro medaliai šiemet atiteko Kauno „Ąžuolo“ regbininkėms. Jos buvo antros ir paskutiniame etape Šiauliuose, kur 28:7 nugalėjo „Geležinį vilką“ ir 32:7 – Šiaulių „Baltrex“.

Bronzos medaliai atiteko Vilniaus „Geležinio vilko“ klubui, o ketvirta liko „Baltrex“ ekipa.

Geriausia žaidėja pripažinta E. Banytė šiais metais ne tik sėkmingai žaidė Lietuvos moterų čempionate, bet ir buvo viena ryškiausių žaidėjų Lietuvos jaunimo merginų rinktinėje Europos čempionate. Ji teigia, kad kiekvienas įvertinimas skatina nesustoti tobulėti.

„Didžiuojuosi savo pasiekimais. Smagu būti pripažintai geriausia žaidėja. Stengsiuosi toliau tobulėti ir siekti dar aukštesnių rezultatų“, – sakė ji.

Palikite komentarą