Jaunimo merginų regbio-7 rinktinė Europos čempionate sieks naujų aukštumų

Lietuvos jaunimo (iki 18 metų) merginų regbio rinktinė savaitgalį varžysis Europos čempionato „Trophy“ diviziono turnyre Lenkijoje.

Lietuvos jaunimo regbio-7 rinktinė suburta trečią sykį. Prieš dvejus metus lietuvės debiutiniame čempionate buvo paskutinės, o praėjusiais metais taip pat Lenkijoje vykusiame „Trophy“ diviziono turnyre užėmė šeštąją vietą.

Vytaro Bloškio treniruojama Lietuvos komanda šiemet sieks kartelę pakelti dar aukščiau, o galbūt ir pakovoti dėl apdovanojimų.

Šių metų „Trophy“ diviziono turnyre dalyvaus septynios komandos. Visos jos sužais tarpusavyje, todėl merginų laukia nemenkas krūvis – net ketverios rungtynės per dieną.

Turnyrą lietuvės pradės šeštadienį 11.22 val. rungtynėmis su Vengrija. 14.22 val. lauks akistata su Turkija, 16.44 – su iš aukštesnio diviziono iškritusia Portugalija, 19.50 val. – su Velsu. Sekmadienį 10.44 val. Lietuvos regbininkės susitiks su Rumunija, o 17 val. – su Švedija.

Lietuvos rinktinės žaidėja Gerda Andriejaitytė sako, jog prieš šį turnyrą lietuvės savo jėgas galėjo išbandyti tik viename turnyre Vengrijoje, bet būtent jame išryškėjo detalės, į kurias labiausiai reikėjo atkreipti dėmesį  treniruotėse. Verta pažymėti, kad nemaža dalis rinktinės žaidėjų Europos jaunimo pirmenybių žaidė ir pernai.

„Pagrindiniai uždaviniai treniruotėse – susikaupti, pajausti tarpusavio susižaidimą, kad per Europos čempionatą žaidėjos suprastų viena kitą iš pusės lūpų, – sakė G. Andriejaitytė. – Prieš dvejus metus neturėjome didelių tikslų, pirmajame čempionate buvo tiesiog įdomu pažiūrėti kaip seksis. Pernai jau norėjome laimėti bent porą rungtynių, o šiemet jau sieksime medalių.“

Iškovoti medalius nebus lengva, nes Portugalija ir Velsas yra stiprios regbio šalys. Turkija, Rumunija ir Vengrija pernai rikiavosi aukščiau nei lietuvės. G. Andriejaitytė tikisi, kad tinkamas nusiteikimas padės pasiekti norimus rezultatus.

„Kadangi čia merginos, tai svarbiausias bus susitvarkyti su galva. Pastebėjau, kad anksčiau mes per greitai susinervindavome ir atsirasdavo nereikalingas pyktis. Jeigu su tuo susitvarkysime, turėsime daug galimybių susikaupti, o tuo pačiu – kovoti su visomis“, – pabrėžė G. Andriejaitytė.

Lietuvos rinktinės sudėtis: Gerda Andriejaitytė, Gabija Šimaitytė, Gabija Jacunskaitė, Patricija Jevtušenkaitė, Egidija Blankaitė, Santa Ivanauskaitė, Aistė Čepkauskaitė, Rusnė Barzinskytė, Emilija Banytė, Rusnė Katkevičiūtė, Austėja Jazdauskaitė, Charlotte Schrijer.

Europos jaunimo merginų regbio-7 čempionato „Trophy“ diviziono turnyras vyks Lenkijos Zabki mieste, tame pačiame kaip ir praėjusiais metais.

Palikite komentarą