Paplūdimio regbio „Top“ lygos starte – itin atkaklios kovos ir „Vairo-PRO BRO“ pergalės

Šeštadienį Klaipėdos paplūdimio sporto „GO arenoje“ praūžė pirmasis paplūdimio regbio „Top“ lygos etapas, kuris pasižymėjo itin atkakliais mūšiais.

Per 11 sužaistų mačų, tarp kurių netrūko staigmenų, vos du baigėsi didesniu nei dviejų taškų skirtumu. Užfiksuotos dvejos lygiosios, o keturi susitikimai baigėsi minimaliu pranašumu.

Šiame dramatiškame etape sėkmė šypsojosi čempionams – Šiaulių „Vairo-PRO BRO“ regbininkams. Jie sugebėjo tapti etapo nugalėtojais, nors grupėje patyrė nesėkmę prieš paskutinėje vietoje vėliau likusią Vilniaus „VRA-Tomosta“ komandą.

Šešios „Top“ lygoje rungtyniaujančios ekipos turą pradėjo grupių etape. A grupėje „Vairas-PRO BRO“ 5:2 įveikė Vilniaus „Geležinį vilką“, bet 4:5 netikėtai nusileido „VRA-Tomostai“. Vilniečių derbyje „Geležinis vilkas“ buvo pranašesnis 5:3, todėl šis klubas su šiauliečiais ir žengė į pusfinalį.

B grupėje į pusfinalį neprasibrovė vicečempionas „Baltrex-Šiaulių“ klubas. Daugiausiai jaunais žaidėjais besivertę šiauliečiai 3:4 pralaimėjo Klaipėdos „Kuršiams“, sužaidė lygiosiomis 4:4 su Kauno „Ąžuolu“ ir liko trečioje vietoje.

„Kuršių“ ir „Ąžuolo“ susitikimas baigėsi lygiosiomis 3:3 ir šios ekipos pratęsė žygį dėl etapo apdovanojimų.

Pusfinalyje „Vairas-PRO BRO“ 6:4 palaužė „Ąžuolą“, o „Geležinis vilkas“ po dramatiškos kovos 6:5 įveikė „Kuršius“.

Emocingame finale „Vairo-PRO BRO“ klubas 4:3 (3:1) nugalėjo Vilniaus „Geležinio vilko“ atstovus ir įgijo geriausias pozicijas prieš antrąjį etapą.

Šiauliečiai finale jau pirmąją minutę išsiveržė į priekį, o vėliau pirmavo 3:1. Vilniečiai antrajame kėlinyje buvo per porą metrų nuo išlyginto rezultato, bet šiauliečiai apsigynė ir vėliau turėjo net dviejų žaidėjų kiekybinę persvarą. Tai leido vėl įgyti 2 taškų persvarą (4:2). Nors vilniečiai stebuklo sukurti nesugebėjo, rungtynes užbaigė turbūt įspūdingiausią ataką šiame ture surengęs „Geležinio vilko“ lyderis Dovydas Taujanskas. Jis įveikė net kelių žaidėjų gynybą ir trise prieš penkis atakavę sostinės klubo žaidėjai mačą baigė puikiu kamuolio prispaudimu.

„Žaidimą vertinu gerai, visi kovėsi su noru ir iki pabaigos. Nors konkrečių tikslų neturėjome, esame labai patenkinti, – sakė „Vairo-PRO BRO“ žaidėjas Nedas Juodeikis. – Varžovai nenustebino, bet su visais teko kautis iki paskutinių minučių. Manau, kad pergalę etape lėmė mūsų gera gynyba ir nepasidavimas paskutinėmis minutėmis.“

Jam antrino ir „vairiečių“ treneris Gediminas Marcišauskas: „Čia žaidė visos gero lygio komandos ir visko galėjo nutikti. Prisipažinsiu, kad paplūdimio regbio labai nesureikšminame ir mums tai – treniruočių tęstinumas, bet tuo pačiu yra sportinis interesas ir smagu laimėti. Smagus laikas, gera emocija – to čia ir susirinkome.“

Treneris pridūrė, kad pernai iškovotas čempionų vardas taip pat prideda papildomo stimulo. Jo teigimu, antrajame ture nebus lengviau, nes po pirmojo etapo daugelis komandų jau bus pajutusios varžybinį jausmą ir sieks pataisyti darytas klaidas.

Trečiąją vietą užėmė Klaipėdos „Kuršiai“, kurie mažajame finale 3:1 įveikė Kauno „Ąžuolą“.

Akistatoje dėl penktosios pozicijos „Baltrex-Šiauliai“ 5:2 įrodė pranašumą prieš „VRA-Tomosta“ regbininkus.

Geriausiais žaidėjais pripažinti Nedas Juodeikis („Vairas-PRO BRO“), Dovydas Taujanskas („Geležinis vilkas“), Robertas Petrošius („Kuršiai“), Žilvinas Muliuolis („Ąžuolas“), Žanas Dambrauskas („Baltrex-Šiauliai“) bei Julius Valacka („VRA-Tomosta“).

Antrasis ir paskutinis paplūdimio regbio „Top“ lygos etapas vasario 16 dieną taip pat vyks Klaipėdos „GO arenoje“.

Palikite komentarą